Διαρρήκτες... high tech

Διαρρήκτες εξοπλισμένοι με σούπερ high tech τεχνολογία θεωρούνται τα μέλη μιας πενταμελούς συμμορίας υψηλής τεχνολογικής κατάρτισης υπηκόων...
Ρουμανίας

οι οποίοι φέρονται ως υπαίτιοι διάπραξης μεγάλης σειράς διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία κυρίως των βορείων προαστίων, με τη μέθοδο του ριφιφί. Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται πανάκριβες κάμερες με οπτικές ίνες και δυσεύρετο σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων!

Καλά ενημερωμένες πηγές σημειώνουν πως η Ασφάλεια συνέλαβε τον έναν από τους δράστες
κι αναζητά τουλάχιστον άλλους 4 συνεργούς του, οι οποίοι το τελευταίο εξάμηνο άρχισαν να κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την "παρουσία" τους στους ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων στα βόρεια προάστια.

Όπως προέκυπτε από τις αυτοψίες, επέλεγαν κοσμηματοπωλεία στα οποία υπήρχε η δυνατότητα "προσβολής" τους από γειτονικά κτίσματα και μόλις γινόταν η επιλογή, ξεκινούσαν το ... ακαταπόνητο έργο.

Άνοιγαν με τρυπάνι μια μικρή αρχική οπή προκειμένου με την κάμερα οπτικών ινών να ελέγξουν το χώρο, να επισημάνουν τη θέση του χρηματοκιβωτίου και να επιλέξουν το σημείο στο οποίο στη συνέχεια προκαλούσαν το "ρήγμα" στη μεσοτοιχία ώστε να περάσουν στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου.

Μόλις το κατόρθωναν, έκοβαν το καλώδιο της τηλεφωνικής γραμμής για ν' αποτρέψουν την ενεργοποίηση του συναγερμού από σταθερή γραμμή και με τη συσκευή απενεργοποίησης των κινητών, "φίμωναν" την κάρτα sms η οποία αποτελεί τη δεύτερη εναλλακτική επιλογή για την εκπομπή σήματος παραβίασης του χώρου.

Όταν εξασφάλιζαν ... ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, έμπαιναν μέσα και με τροχό έκοβαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο τους αποζημίωνε με το περιεχόμενο του για το μόχθο και την εφευρετικότητα τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 3 διαρρήξεις και μία απόπειρα, από τις οποίες τα μέλη της σπείρας αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή, η αξία των οποίων αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ. Όπως εκτιμάται, τα κλοπιμαία τα προώθησαν σε κλεπταποδόχους της πατρίδας.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς η σούπερ high tech σπείρα, θεωρείται ότι ευθύνεται και για άλλες "υπόγειες" παρόμοιες επιδρομές με ανάλογου χαρακτήρα μεθοδολογία και τεχνογνωσία, ενώ από τη "διαδρομή" των κινητών τηλεφώνων τους, αναζητείται η πιθανότητα επέκτασης της δράσης και σε εκτός Αττικής περιοχές.
Keywords
Τυχαία Θέματα