Kυπρικά ΜΜΕ: Αποχαιρέτα την Κύπρο που χάνεις

«Η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί δεν είχε πλάνο. Τιμωρήθηκε για το φιάσκο της Μόσχας. Τιμωρήθηκε για τις απειλές.Τιμωρήθηκε για την υπεροψία. Τιμωρήθηκε για την απραξία και βέβαια τιμωρήθηκε για το παρελθόν της αλλά και για το μέλλον της» γράφει σε κύριο άρθρο της η κυπριακή 24H.

«Είναι απίστευτο η Κύπρος είπε όχι πριν μια εβδομάδα σε κούρεμα 10% και τώρα

επιδίωξε και δέχθηκε κούρεμα 30% και διάλυση δύο τραπεζών της. Μοιάζει με τιμωρία ή μάλλον πιο σωστά αποτελεί μια τιμωρία και οι ευθύνες είναι εσωτερικές.

Δεν φταίει η “κακή” ΕΕ που θέλει να βάλει το χέρι της στο μέλι μας γιατί πολύ απλά δεν έχουμε μέλι…

Εχει τελειώσει καιρό τώρα και εμείς νομίζουμε ότι έρχεται κι άλλο. Είχαμε την τύχη να έρθουν πολλά, πάρα πολλά χρήματα για το μέγεθος των τραπεζών μας. Ομως δεν ήμασταν έτοιμοι να τα διαχειριστούμε… Σαν τα παιδάκια που έχουν γεμάτο κουμπαρά από τα κάλαντα.

Η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί μπήκε σε ένα δρόμο χωρίς να ξέρει τη διαδρομή. Δεν είχε πλάνο για τις διαπραγματεύσεις.

Η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί είπε “όχι”, πρόχειρα χωρίς να έχει plan b. Απλά ερασιτεχνικό.

Η Κύπρος τιμωρήθηκε για το φιάσκο της Μόσχας. Ο Σαρρής πήγε σαν επαίτης την ύστατη ώρα.. Οι μύθοι πέρι Ρώσου αδελφού κατέρρευσαν..

Η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί απέιλησε. Μόνο που ο νόμος του δρόμου λέει ότι όταν απειλείς πρέπει να ξέρεις ότι ίσως χρειαστεί να κάνεις πράξη τις απειλές σου. Το μικρό ψάρι δεν κάνει τσαμπουκάδες στο μεγάλο… Το γιατί το καταλαβαίνετε.

Η Κύπρος τιμωρήθηκε για την υπεροψία της. Μπήκε στον αγώνα με φανφάρες του στυλ “μη γυρίσεις πίσω με κούρεμα”, “δε φεύγω εάν δεν υπάρξει συμφωνία”. Σε μία αναμέτρηση που δεν είσαι το φαβορί, πας να κλέψεις τη νίκη…

Η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί πήγε σε μια διαπραγμάτευση υποτιμόντας ότι στις διαπραγματεύσεις το επόμενο σενάριο δεν είναι απαραίτητα και καλύτερο από το αρχικό.

Η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί εκνεύρισε του πάντες. Τους Ευρωπαίους που τόλμησε ενώ τη βοηθούν να πάει με τους Ρώσους, τους Ρώσους γιατί έπαιξε με τα χρήματα τους, τους Αμερικάνους γιατί πήγε με τους Ρώσους. Δεν είναι και λίγοι…

Η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί ο Χριστόφιας έκανε τον τουρίστα ένα χρόνο.

Η Κύπρος τιμωρήθηκε γιατί ο Αναστασιάδης δεν ήταν έτοιμος για την κρίση.

Ηταν πολλά τα λάθη για να μην τιμωρηθεί η μικρή Κύπρος. Και τώρα τι;

Δυστυχώς τα επόμενα σενάρια δεν είναι μόνο οικονομικού ενδιαφέροντος.

Σε λίγα μόνο 24ωρα ο Ομπάμα βρέθηκε στο Ισραήλ. Το Ισραήλ ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία και ήδη βλέπουμε δημοσιεύματα για τον αγωγό που θα πάει μέσω της Τουρκίας.

Κυπριακό και φυσικό αέριο Οταν σε έχουν του χεριού τους και θα παρακαλάς να πάρεις τη δόση σου πως θα μπορείς να πεις όχι σε μια λύση για το Κυπριακό ή σε μία διαφορετική διαχείριση του φυσικού αερίου από αυτήν που θα επιλέξεις; Απλά δεν θα μπορείς.

Παραφράζω τον Κωνσταντίνο Καφάβη…

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Κύπρο που φεύγει. Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου· μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς. Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι, πλησίασε σταθερά προς το παράθυρο, κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ’ όχι με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα, ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους, τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου, κι αποχαιρέτα την, την Κύπρο που χάνεις.

Καληνύχτα στην Κύπρο που ξέραμε, καλημέρα σε μία πολύ διαφορετική Κύπρο…

Keywords
Τυχαία Θέματα