Πρώτο κόμμα το κόμμα της οργής

21:33 21/5/2012 - Πηγή: Olympia

Του Γιώργου Κράλογλου

Ο δικαιολογημένα οργισμένος λαός της επτάχρονης δικτατορίας δέχθηκε, το 1981, ακόμη και τον αλαλούμ σοσιαλισμό του ΠΑΣΟΚ. Ο οργισμένος λαός από την 35χρονη εναλλασσόμενη πρωθυπουργική δικτατορία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σπρώχνει τώρα στην εξουσία τις αλαλούμ αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην Βουλή τους «εγέρθητους» της Χρυσής Αυγής.

Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε μας αρέσει είτε όχι.

Αυτή είναι η αληθινή εικόνα της ελληνικής Βουλής σήμερα χωρίς ωραιοποιήσεις και χωρίς μπουρδολογίες πασπαλισμένες με ιδεολογικές ερμηνείες.

Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που οδηγούμε στην εξουσία ένα αριστερό συνασπισμό ιδεολόγων με πρότυπα από τον Λένιν και τον Μάο μέχρι τον πρώην δικτάτορα της Αλβανίας Εμβέρ Χότζα που τους έχει βάλει στα Μουσεία ακόμη και ο πρώην Βαλκανικός κομμουνιστικός συνασπισμός…

Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ζητάμε από τους θιασώτες του ναζισμού να εκπροσωπήσουν τα δημοκρατικά μας… πιστεύω στην Βουλή.

Είμαστε η μοναδική χώρα όπου η κομμουνιστική της ιδεολογία συνεχίζει να εκφράζεται μόνο μέσα από Σταλινικές θεωρίες με σχολαστική συνέπεια.

Εμείς όμως ξεπερνάμε ακόμη και το ΚΚΕ και επιλέγουμε τις ακαταλαβίστικές αριστερές θεωρίες που εκφράζουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και (είμαι βέβαιος) ούτε το 1% από τους ψηφοφόρους της 6ης Μαΐου δεν τις έχει μελετήσει στο σύνολό τους.

Τι σημασία έχει άλλωστε η πληροφόρηση για την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ;

Οι οργισμένοι ψηφοφόροι θέλουν απλώς να εκδικηθούν.

Τι σημασία έχει αν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής και αυτοί που τους ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές δεν έχουν ιδέα για τα βιβλία του Χίτλερ;

Μήπως το 1981 είχαν διαβάσει οι ψηφοφόροι του 48% του ΠΑΣΟΚ το «Πράσινο Βιβλίο» του Ανδρέα Παπανδρέου;

Ποιος νοιαζόταν τότε για το έρχεται στην χώρα.

Αυτό που ήθελαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, του 1981, ήταν να έλθει η «Αλλαγή» και η δεξιά θα μπει στην άκρη.

Αλλά ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ που άκουγε τον Ανδρέα Παπανδρέου πίστευε άλλα πράγματα…

Γι΄ αυτό μπόρεσαν και δούλεψαν οι «γαργάρες» του ανύπαρκτου σοσιαλισμού με τα γνωστά συνθήματα «ενάντια στην ΕΟΚ», «ενάντια στις αμερικανικές βάσεις», «ενάντια στο ΝΑΤΟ», «ενάντια στο κεφάλαιο».

Και όταν το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» κατάλαβε τι γινόταν κατέφθασε το «σωτήριο» μήνυμα του 1985 «Τσοβόλα δώστα όλα».

Το μήνυμα που έγινε «καθεστώς» σε βάρος του κρατικού κορβανά που τάιζε, με δανεικά, τον κομματικό στρατό ώστε μέσα στο φαγοπότι να ξεχασθούν οι «γαργάρες» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Όπως και οι «γαργάρες» της Ν.Δ στο σύνθημα «θα ξαναχτίσουμε το κράτος».

Τι περιμένει όμως σήμερα την Ελλάδα όταν οι οργισμένοι ψηφοφόροι (δικαιολογημένοι και μη) με την «συμμαχία» του 35% της αποχής φέρουν στην εξουσία ως «Κόμμα της Οργής» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που θα χρειαστεί τουλάχιστον μια ολόκληρη θητεία για να κάνει «γαργάρα» αυτά που οι 12 συνιστώσες νομίζουν σήμερα ότι θα γίνουν πράξη;

Τι περιμένει την Βουλή όταν οι «εγέρθητους» της Χρυσής Αυγής κάνουν αντιπο

Keywords
Τυχαία Θέματα