Περί όνου σκιάς

Οι δύο από τους τρεις εταίρους της κυβερνητικής συμμαχίας ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο λάθος που τους κατάστρεψε στις 6 Μαΐου δηλ. να βάλουν χέρι στα εργασιακά που δεν περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο του 2010 μπήκαν στο δεύτερο μνημόνιο.

Ο Παπαδήμος

τα έβαλε για συζήτηση … δηλ. να παρεμβαίνει το κράτος στην απελευθέρωση της αγοράς εργασίας «απαλλάσσοντας » τους εργαζόμενους από ρυθμίσεις και δικαιώματα δεκαετιών προς όφελος των ολίγων, καταργώντας τον κοινωνικό διάλογο.

Η δημόσια αρχή θα είναι στο εξής όχημα διευκόλυνσης επιχειρηματικών συμφερόντων που προσπαθούν να φορτώσουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Λίγο κόστος, εύκολη και φθηνή απόλυση.

Η υιοθέτηση υπόπτων σχεδίων κάθε κ. Τόμσεν από πολιτικούς που ψηφίστηκαν από Έλληνες πολίτες είναι επιεικώς βλακεία ….

Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε τις διαφωνίες για τα εργασιακά «περί όνου σκιάς».

Πίσω από τα «τεχνικές λεπτομέρειες» όπως τις χαρακτήρισε τις αλλαγές στα εργασιακά, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, δηλ. τις μειώσεις και τις διευκολύνσεις των αποζημιώσεων, την αμφισβήτηση της καθολικότητας των εθνικών εργασιακών συμβάσεων και την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος και των τριετιών κρύβονται οι τράπεζες, ο ΣΕΒ και ο ΣΕΤΕ.

Τα γαϊδούρια, κε Υπουργέ, σηκώνουν στην πλάτη τους φόρους, απολύσεις , χαράτσια εκτός αν πιστεύετε ότι καλά να πάθουν αφού ψήφισαν την σημερινή κυβέρνηση !!!

Πόσο τυχαίο είναι που όλες οι μεταβολές είναι υπέρ των εργοδοτών … και καμία υπέρ των εργαζομένων ;

Γιάννης Μαυρέλης

Μαθηματικός, Msc (ΗΥ και Διαχείριση Πληροφορίας)

Δντης του www.aanews.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα