Π. Ψωμιάδης: Κι όμως, έγινε πραξικόπημα !

19:43 1/10/2012 - Πηγή: Olympia
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Χωνί» με τίτλο «Το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 3,9%, από τα χαμηλότερα στην ΕΕ», ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι καταγγελίες της καθηγήτριας Ζ. Γεωργαντά για μαγείρεμα του ελλείμματος το 2009 με ευθύνη στελεχών της τότε ελληνικής κυβέρνησης συμπληρώνουν τις αναφορές του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ
Π. Ρουμελιώτη ότι τα ελληνικά συμφέροντα έχουν θυσιαστεί προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων εταίρων μας.
Γι’ αυτό το πραξικόπημα που έγινε, σε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος, οι καταγγελλόμενοι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου θα είχαν ήδη κληθεί να λογοδοτήσουν. Στην Ελλάδα μένουν ακόμη στο απυρόβλητο των αρχών, ενώ τιμώνται –προφανώς ως αντάλλαγμα- από γνωστά διεθνή ιδρύματα κερδοσκοπικών συμφερόντων.
Ήμουν από τους πρώτους που είχα επισημάνει τις ευθύνες των δύο κορυφαίων της τότε κυβέρνησης, οι οποίοι παρέδωσαν τον ελληνικό λαό δεμένο χειροπόδαρα στα μνημονιακά συμφέροντα, οδηγώντας τον στην εξαθλίωση και στην υποτέλεια.
Με τη χώρα ένα βήμα πριν την κοινωνική έκρηξη, αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση τέτοιες καταγγελίες να μην έχουν συνέπειες για τους υπαίτιους».

ΤΑΧΑΛΙΑ


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα