ΟΥΟΥΟΥ -ΑΛΗΤΕΣ -ΚΛΕΦΤΕΣ – ΦΥΓΕΤΕ…

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.Γράφει Ο ΗΟFFA

Για πρώτη φορά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας διαμορφώνεται μια κατάσταση εκρηκτική με κοινωνικές προεκτάσεις ίδιες  και όμοιες με  εκείνες που χαρακτήριζαν την μεταπολεμική Ελλάδα….

Αναρωτιέται κανείς εάν τα περισσότερα εκ των κυβερνητικών στελεχών,  αλλά και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έχουν κατανοήσει το μέγεθος της λαϊκής οργής. Είναι απίθανο το γεγονός, ότι ορισμένοι θεωρούν πως  μπορούν να αντέξουν την καθημερινώς αυξανόμενη πίεση ,τις αποδοκιμασίες του απλού κόσμου,

τους χαρακτηρισμούς «αλήτες» ,« ρουφιάνοι φύγετε» ,την πλήρη απαξίωση των πολιτικών.
Η γνωστή ρήση «τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει»,είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την..αηδία του λαού, απέναντι κυρίως στους κυβερνητικούς βουλευτές και στους υπουργούς.
Το κοινωνικό αυτό μέτωπο, που έχει ανοίξει η κυβέρνηση , είναι εντελώς ανεξέλεγκτο, ευθύνεται η ίδια η κυβέρνηση  και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εάν τα πράγματα ξεφύγουν από την απόλυτη αποδοκιμασία κατά το κοινώς λεγόμενο το «φτύσιμο» και προχωρήσει σε βίαιες καταστάσεις που κανείς δεν θα επιδοκίμαζε σε άλλες περιόδους…
Το ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και απλού λαού, συνεχώς αυξάνεται και κυρίως διαμορφώνει εστίες κοινωνικής ασφυξίας, ανθρώπους  έτοιμους  να εκραγούν.
Η επίκληση των εκλογών ,είναι λάθος να γίνεται μόνον ως πολιτική επιλογή στο πλαίσιο μιας προσπάθειας άρσης των αδιεξόδων. Απαιτείται να γίνουν εκλογές για να εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί.
Ο πρωθυπουργός, δεν έχει προφανώς κατανοήσει η φοβάται να το δεχτεί ότι  δεν στηρίζεται πλέον από κανέναν. Ουδείς πιστεύει πλέον ,στις μαγικές ικανότητες ενός πολιτικού ,που τείνει να αμαυρώσει ένα ιστορικό πολιτικό όνομα.
Η πεισματική στάση ενός πρωθυπουργού -που όλοι τον βρίζουν ,οι βουλευτές του κατά το ήμισυ θέλουν εκλογές γιατί δεν τολμούν ούτε αυτοί ούτε μέλη της οικογενείας τους να βγουν από τα σπίτια τους (και τους οποίους επιπροσθέτως ο κος Παπανδρέου εκβιάζει κάθε φορά για να ψηφίζουν διάφορες ανοησίες του στην βουλή), οι υπουργοί του διαβάλουν ο ένας τον άλλο και διαμορφώνουν το προφίλ τους για την επομένη ημέρα-θα μείνει στην ιστορία ως ιστορικό βλακώδες πείσμα που οδηγεί κατ ευθείαν τον Παπανδρέου στο περιθώριο της ιστορίας.
Συνυπεύθυνοι όμως είναι και όλοι εκείνοι οι γελοίοι τύποι, που δεν επιθυμούν εκλογές.
Δεν έχουν ορισμένοι κατανοήσει ότι η σημερινή άθλια κυβέρνηση δεν διαθέτει την πλειοψηφία που απαιτείται όχι για να περάσει τα επαίσχυντα μέτρα, αλλά για να διαμορφώσει κλίμα ομοψυχίας ενότητας και συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου και γιατί όχι …συγκυβέρνησης.
Η μοναδική λύση είναι οι εκλογές ,που θα διαμορφώσουν μια νέα δυναμική για εκείνη την παράταξη    που θα κερδίσει τις εκλογές και η οποία θα έχει σαφώς μεγαλύτερη ευχέρεια να διαχειρισθεί μαζί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις τις τύχες του τόπου. Πιθανότατα οι εκλογές να είναι η μοναδική λύση για να διαμορφωθούν την επομένη  πολιτικές συμμαχίες, συνεργασίες συνεννοήσεις κα
Keywords
Τυχαία Θέματα