Ο Αρμαγεδών μένει πλέον Ελλάδα…

 Ο Γιώργος Παπανδρέου και οι πρόθυμοι

σύμμαχοί του νιώθουν πλέον σαν  στυμμένες

λεμονόκουπες που αφού τους χρησιμοποίησαν

τους πετούν στον κάδο των απορριμμάτων

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΛΟΥ

[email protected]

Το σημαντικότερο ίσως ελληνικό κείμενο ημιθρησκευτικού περιεχομένου όπου όλη η πορεία του ανθρώπινου γένους παρουσιάζεται συνοπτικά και περιοδολογείται είναι ένα χωρίο του Ησίοδου (στο Έργα και Ημέρες). Εδώ όλη

η ζωή της εποχής που γράφει ο ποιητής (8ος π. Χ. αιώνας) θεωρείται ως ένα ενιαίο σύνολο που ιεραρχείται με βάση πέντε ζώνες-γενεές  που έχουν ως χαρακτηριστικό τους τα μέταλλα.

Το χρυσό γένος, το αργυρό γένος, το χάλκινο γένος , των ανδρών ηρώων θείον γένος και το σιδηρό γένος. Η πορεία του ανθρώπινου γένους από γένος σε γένος είναι καθοδική, παρά την πρόσκαιρη αναλαμπή του γένους των ηρώων.

Τα χαρακτηριστικά του τελευταίου γένους του σιδηρούν είναι αυτά που οι άνθρωποι βιώνουν όλα τα κακά του μύθου της Πανδώρας. Διάλυση θεσμών, ανομία. Το τέλος του κόσμου αυτού γράφει ο ποιητής  θα σημειωθεί όταν οι άνθρωποι γεννώνται γέροντες, πολιοκρόταφοι και η Αιδώς και η Νέμεσις θα έχουν φύγει από τη γη. Όλοι θα είναι χειροδίκαι.

Αυτά τα κείμενα του Ησίοδου μου ήρθαν στο νου με τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Μια Ένωση από την οποία λείπει πλέον  η αιδώς ,  η δικαιοσύνη, η ιστορική μνήμη και ιστορική συνείδηση. Με τη συμπεριφορά της επιβεβαιώνει ότι όλες οι επίγειες πολιτείες είναι εφήμερα κατασκευάσματα σε κάποιο χώρο και χρόνο. Φθαρτά όσο μεγάλα και να είναι.  Εκφυλίζεται παραδομένη στα χέρια τραπεζιτών, κερδοσκόπων, χρηματιστών, μικρόνοων και μνησίκακων πολιτικών. Δεν τους ενδιέφερε ούτε λεπτό να αποκαταστήσουν στη χώρα μας δημοσιονομική δικαιοσύνη. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να την μετατρέψουν σε πειραματόζωο του Νότου για να κάνει πρόβες πάνω της η ρατσιστική αριστοκρατία του Βορρά.

Το «ζευγαράκι» Μέρκελ-Σαρκοζί αποφάσισε και διέταξε να εφαρμόσει για την Ελλάδα το πρόγραμμα «Αρμαγεδών».

Να εγκαταστήσει «κατοχική κυβέρνηση» ώστε να μπορέσει να μοιράσει τα ιμάτια της Ελλάδας. Να πάρει μια χώρα και να την μετατρέψει σε οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους οι σύγχρονοι φεουδάρχες. Αυτό ήταν το σχέδιό τους από την αρχή. Δεν έψαχναν ούτε στιγμή τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Το μόνο που έκαναν με βάση τα όσα καθημερινά αποκαλύπτονται ήταν να μοιράσουν την Ελλάδα στα φιλέτα ενδιαφέροντός τους και ο καυγάς γινόταν για το ποιος θα πάρει τι. Τώρα που τα βρήκαν άναψαν το πράσινο φως για την νέα «Σταυροφορία». Τα γράφαμε καιρό αλλά στου κουφού την πόρτα. Ο «αχυράνθρωπός» τους Γιώργος Παπανδρέου και οι πρόθυμοι σύμμαχοί του Γιώργος Καρατζαφέρης και Ντόρα Μπακογιάννη,  που άνοιξαν την Κερκόπορτα συνυπογράφοντας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε , το Μνημόνιο-παράδοσης της χώρας έκαναν ότι δεν ήξεραν, ότι δεν γνώριζαν τίποτε για το έγκλημα.

Τώρα πια που δεν τους χρειάζονται

Keywords
Τυχαία Θέματα