Μειώνεται η τιμή του πετρελαίου κίνησης – Παγώνουν οι αντικειμενικές αξίες

17:32 11/7/2012 - Πηγή: Olympia

Πάγωμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αλλά και μικρή μείωση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης. Προανήγγειλε την άμεση αποστολή των ειδοποιητηρίων για την καταβολή του «χαρατσιού» της ΔΕΗ ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο τόσο για παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όσο και για καταβολή του φόρου σε περισσότερες δόσεις.

Από τον Σεπτέμβριο, θα έχουμε καταιγισμό

φορολογικών νομοσχεδίων καθώς οι αλλαγές στη φορολογία –οι οποίες θα ισχύσουν από το 2013- θα έρθουν σταδιακά. Θα υπάρξει νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων αλλά και νομοσχέδιο για την κατάρτιση του νέου ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Ο κ. Μαυραγάνης, υποστήριξε ότι θα υπάρξει διόρθωση της διάταξης για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης έτσι ώστε να μειωθεί η λιανική τιμή του πετρελαίου κίνησης. Αν η εξίσωση γίνει στο 80% του ειδικού φόρου, τότε η τιμή λιανικής του πετρελαίου κίνησης θα υποχωρήσει περίπου κατά 10 λεπτά.

Όσον αφορά στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί κανονικά. Ο φόρος θα καταβληθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις κάτι που σημαίνει ότι η αποπληρωμή θα γίνει μέσα στο 2013. Οσον αφορά στο αν θα υπάρξει ξεχωριστό έντυπο ή όχι, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Μαυραγάνης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Υποστήριξε ότι η διόρθωση στις πραγματικές τιμές των ακινήτων είναι τόσο μεγάλη που ουσιαστικά έχει γίνει η εξίσωση.

Ο υφυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ενώ ουσιαστικά προανήγγειλε την αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των φόρων χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
fpress.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα