Η κορυφαία στήλη στον Ελληνικό τύπο: Το Ευαγγέλιο του “Κομαντάντε” Μάρκου Μουζάκη.

16:06 15/1/2012 - Πηγή: Olympia
** Ο ΓΑΠ λοιπόν είπε πρόσφατα, στο Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ,
πως η οικογένειά του είναι… δημοκρατική κι ο καθένας έχει την άποψή του.
** Προφανώς σ’ αυτά τα πλαίσια ο ίδιος εκεί περί τα τέλη του 1988-αρχές του 1989 είχε πει στον πατέρα του, τον Αντρέα, να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία, να παραιτηθεί, ακόμα και να εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει για ένα διάστημα και την πολιτική αλλά και τη χώρα (!), στην ουσία δηλαδή του ζήτησε τότε κάτι που ούτε καν ο μεγάλος και διαχρονικός του αντίπαλος, ο Μητσοτάκης, δεν είχε τολμήσει να του ζητήσει!
**
Στην ουσία του ζήτησε να παραδεχτεί την ενοχή του για το σκάνδαλο Κοσκωτά! Ευφυέστατη σύλληψη! Ή μήπως έτρεχε τίποτε άλλο;
** Μάλιστα υπάρχει και σχετική επιστολή του προς τον Αντρέα, στις 17 Δεκέμβρη του 1988, επιστολή που έχει δει το φως της δημοσιότητας.
** Φαίνεται ότι ο ΓΑΠ πολύ εύκολα ζητά από άλλους, ακόμα και απ’ τον πατέρα του, να παραιτηθούν, αλλά προφανώς θεωρεί ότι ο ίδιος είναι… αναντικατάστατος και πρέπει να παραμένει γαντζωμένος σε όποια καρέκλα εξουσίας κατέχει κάθε φορά!
** Και είναι μύθος, για όσους στοιχειωδώς γνωρίζουν την αλήθεια, ότι παραιτήθηκε… ευχαρίστως απ’ τη θέση του πρωθυπουργού. Όλοι ξέρουν, πώς τον Ιούνη τον απέτρεψε η οικογένεια, ενώ το Νοέμβρη μέχρι την ύστατη στιγμή αντιστέκονταν και το έκανε όταν αντιλήφθηκε πως θα έφευγε με τρόπο ταπεινωτικό και χωρίς «εγγυήσεις»!
** Κι αφού πριν προσπάθησε απεγνωσμένα να διορίσει «αντ’ αυτού» την… Έλσα ή τον Φίλιππο! Ας αφήκει επομένως τα φούμαρα, υπάρχουν σ’ αυτή τη χώρα και κάποιοι –πολλοί τώρα- που δεν τρώνε κουτόχορτο.
** Είπε επίσης, ότι τον πολέμησε η… διαπλοκή! Στην πραγματικότητα επί ημερών του η διαπλοκή γιγαντώθηκε και μόνο όταν οι νταβατζήδες διαπίστωσαν πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνος λόγω των τυχοδιωκτισμών του, τότε τον εγκατέλειψαν.
** Είναι απολύτως γνωστή η άποψή μου για τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα, τον Κόκκαλη και τους άλλους του «κλαμπ». Άλλο όμως αυτό και άλλο να αφήσω να περάσει ασχολίαστη η φτηνή προπαγάνδα του εν απογνώσει ευρισκόμενου εκπεσόντος.
** Τι γύρευε, αλήθεια, στη Λόντρα τις προηγούμενες –κρίσιμες για το πολιτικό του μέλλον- μέρες ο εκπεσών; Δεν είναι πολύ περίεργο αυτό το ταξίδι, ειδικά τις μέρες που έγινε; Δεν θέλω να ενταχθώ στις θεωρίες «συνωμοσίας», πάντως όλα τούτα μόνο «αθώα» δεν είναι!
** Άλλωστε τις παρενέργειες αυτού του εναγκαλισμού με τη διαπλοκή τις βλέπετε, σήμερα. Σήμερα που –θα το ξαναπούμε- ο οχετός άνοιξε, η οσμή, η αποφορά βρωμίζουν τη χώρα!
** Και αυτός ο εναγκαλισμός –για να μην ξεχνάμε…- έφτασε σε υψηλότατα επίπεδα ήδη απ’ την περίοδο του «βασικού μετόχου», τότε που αντάμα ΓΑΠ και συνεργάτες του με τους βαρόνους των μίντια έδωσαν τη μάχη για να μην περάσει εκείνη η προσπάθεια της κυβέρνησης Καραμανλή, που πράγματι αποτελούσε ένα χτύπημα στη διαπλοκή. Και το πέτυχαν.
** Έχουν ασφαλώς πολλά να θυμούνται από κείνη την περίοδο κι ο Καραμανλής κι ο Προκόπης κι ο Ρουσόπουλος…
** Για όσους διαβάζουν προσεχτικά «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» είναι εύκολα ερμηνεύσι
Keywords
Τυχαία Θέματα