ΕΚΤΟΣ από το πρωθυπουργικό Twitter έθεσε ο Παπαδήμος όλο το Υπουργικό!

Aπό τις πρώτες πρωθυπουργικές ενέργειες είναι αυτή της εκκαθάρισης του επίσημου πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Twitter από τις διαδικτυακές προτιμήσεις του προκατόχου του.

“Ανφόλοου” έφαγαν λίγο μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης τόσο ο Σταύρος Λαμπρινίδης (@SJLambri nidis) και ο Α. Τόλκας (@atolkas), που έμειναν εκτός κυβέρνησης, όσο και οι Ε. Βενιζέλος (@EVenizelos), Θ. Πάγκαλος (@tpangalos), Μ. Χρυσοχοΐδης (@chrisochoidis), Α.

Διαμαντοπούλου (@adiamantopoulou), Α. Λοβέρδος (εις διπλούν ως @a_loverdos και @aloverdos), Χ. Παπουτσής (@Ch_Papoutsis), Γ. Παπακωνσταντίνου (@gpapak) καθώς και οι από καιρό πρώην υφυπουργοί Α. Νταλάρα (@anna dalara) και Γ. Πανάρετος (@J_Panaretos).

Από τη σφαγή των accounts παραδόξως γλίτωσαν η Μ. Δαμανάκη (@damanaki) και ο Σπ. Βούγιας (@vougias), που εξακολούθησαν να φιγουράρουν στη λίστα με τους λίγους και εκλεκτούς: τον Χ. Βαν Ρομπάι (@euHvR), τους πρωθυπουργούς Ισραήλ (@IsraeliPM) και Μ. Βρετανίας (@Number10gov), το Κρεμλίνο (@KremlinRussia_Ε) τον Λευκό Οίκο (@whitehou se) κ.ά. Δεν ξέρουμε αν είναι παρηγοριά για τους κομμένους ότι τους κρατάει στη λίστα ο @PrimeministrGR, ο -αναφερόμενος από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ως ψεύτικος- λογαριασμός που ξεφύτρωσε μαζί με την αναγγελία του ονόματος του Λ. Παπαδήμου.

Βέβαια όταν μιλάμε για πολιτικούς, λίγη σημασία έχει το ποιος ακολουθεί ποιον. Αφενός γιατί τους λογαριασμούς τους σε Twitter και Facebook τους διαχειρίζονται συνήθως υπάλληλοι/συνεργάτες, που απλώς πετάνε λινκ σε επίσημες ανακοινώσεις και δελτία τύπου. Αφετέρου γιατί κατά κανόνα είναι πιο πληκτικοί κι από τα εταιρικά accounts. Σπανιότατα δε απαντούν σε άλλους χρήστες, πόσο μάλλον μεταξύ τους. Μια από τις ανέλπιστες στιγμές που εντοπίσαμε ψήγματα αντίδρασης που προκάλεσε ένας πολιτικός σε άλλον ήταν την περασμένη Δευτέρα όταν ο @a_loverdos πόσταρε «Ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα, που αφορά τον Ελληνα φορολογούμενο, τον Ελληνα πολίτη» και ο @Stefanos Manos που απάντησε «Πράγματι. Αυξάνεται συνεχώς η φορολογική επιβάρυνση».

Οπως εύκολα συμπεραίνει κανείς, οι έλληνες πολιτικοί αντιλαμβάνονται το Twitter ως άλλη μια πλατφόρμα επίδειξης αυταρέσκειας ή σαν ψηφιακή ντουντούκα για τη συνήθη μονόδρομη και αφ’ υψηλού επαφή τους με τον κόσμο. Ορισμένοι, μάλιστα, δείχνουν να απέχουν μερικά έτη φωτός ακόμη πιο μακριά από την κουλτούρα του Διαδικτύου, αφού ακολουθούν μηδέν χρήστες. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο @Adonis Georgiadis που όχι μόνο αγνοεί τους υπολοίπους αλλά γράφει και όπως μιλάει: με κεφαλαίους χαρακτήρες (αντίστοιχους της υστερίας στον προφορικό λόγο).

Νέοι όροι

Unfollow

«Ανφόλoου». Όταν ένας χρήστης του Twitter παύει να ακολουθεί (follow) έναν άλλο χρήστη, συνεπώς δεν βλέπει πια τις αναρτήσεις του.

Πηγή: Eλευθεροτυπία


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα