Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη στις 11 το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη η μαθητική παρέλαση μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ” Σώματος Στρατού ενώ στις 11 π.μ. στάθηκε στην εξέδρα των επισήμων για να παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο Κάρολος Παπούλιας έφτασε στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Δευτέρας. Συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Ορφανό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε στις 6:45 μ.μ. στο υπουργείο, από όπου απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Τιμής στον διευθυντή του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλειο Νικόλτσιο και στην Αθηνά Ντιναλέξη, μια 94χρονη Ηπειρώτισσα, η οποία σε ηλικία 20 χρονών είχε πάρει μέρος ως εθελόντρια στο Αλβανικό Μέτωπο.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η αστυνομία έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων. Επί ποδός βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί.

Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς παρακολουθούν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Στα σημεία αποκλεισμού έχουν τοποθετηθεί κάγκελα που περιφρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.

Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ” Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.

Οι ρυθμίσεις σε Αθήνα, Πειραιά

Στην Αθήνα, την Τρίτη στις 10.00 τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η μαθητική παρέλαση, εμπρός από το μνημείο άρχισε στις 11.00.

Και φέτος εφαρμόστηκαν τα μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών. Δηλαδή τοποθετήθηκαν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων γινόταν μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις. Οι γονείς μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, τέθηκαν σε ισχύ σε όλους τους Δήμους της Αττικής το πρωί της Τρίτης, λόγω διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα