Βοήθεια, βοήθεια, πεθαίνουμε από το κρύο

Μήνυμα από το εσωτερικό του ξενοδοχείου

Το ξενοδοχείο μετακινήθηκε κατά 10 μέτρα

Η ομάδα διάσωσης εντόπισε το πρώτο θύμα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Rigopiano. Νωρίτερα μέσα στη νύχτα, ο ένας εκ των δύο διασωθέντων από το ξενοδοχείο, έστειλε μήνυμα προς τους διασώστες ζητώντας βοήθεια. Ο δήμαρχος της πόλης κάνει λόγο για πελώρια χιονοστιβάδα που μετακίνησε ολόκληρο το ξενοδοχείο κατά 10 μέτρα.

Οι διασώστες συνεχίζουν με μεγάλη δυσκολία και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες να σκάβουν αλλά όπως λένε και οι ίδιοι «είναι πολύ δύσκολο». «Υπάρχουν πολλοί νεκροί»

δήλωσε ο Αντόνιο Κροτσέτα, ένας εκ των επικεφαλής της ομάδας διάσωσης του Αμπρούτσο, που από χθες το βράδυ προσπαθούν να φτάσουν στο ξενοδοχείο. Οι άνδρες της ομάδας διάσωσης ανέφεραν πως η χιονοστιβάδα που σάρωσε το ξενοδοχείο Rigopiano, «ξεκόλλησε» από το βουνό, εξαιτίας των χθεσινών ισχυρών σεισμών. Το προσωπικό του ξενοδοχείου και οι πελάτες που βρίσκονταν εκεί, παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερο από 24 ώρες κάτω από τόνους χιονιού και μπάζα.

«Η χιονοστιβάδα ήταν τεράστια» επιβεβαιώνουν οι διασώστες. Εντός του ξενοδοχείου βρίσκονται περίπου 30 άτομα. «Φωνάζουμε δυνατά αλλά κανείς δεν απαντά». Το σενάριο μπορεί να το περιγράψει κανείς ως αποκαλυπτικό. Μιλώντας στη RaiNews ο νομάρχης της Πεσκάρα, Φραντσέσκο Προβόλο, είπε ότι μεταξύ των πελατών υπάρχουν και παιδιά.

Πρόεδρος της επαρχίας Πεσκάρα: Το ξενοδοχείο μετακινήθηκε κατά 10 μέτρα
Ο πρόεδρος της επαρχίας της Πεσκάρα, Αντόνιο ντι Μάρκο έγραψε στη σελίδα του στο Facebook, πως το ξενοδοχείο μετακινήθηκε κατά 10 ολόκληρα μέτρα από την χιονοστιβάδα. «Έχουν διασωθεί δύο άτομα. Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, αλλά είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων ή ακόμη και νεκρών. Δεδομένου ότι το ξενοδοχείο μετακινήθηκε κατά 10 μέτρα, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα».

Ο δήμαρχος της πόλης Φαρίντολα, Ιλάριο Λακέτα, έγραψε στο Facebook «η χιονοστιβάδα ήταν πελώριων διαστάσεων και κάλυψε πλήρως το ξενοδοχείο. Η περιοχή παραμένει ακόμη επικίνδυνη».

Sms προς τους διασώστες
«Βοήθεια, βοήθεια, πεθαίνουμε από το κρύο». Αυτό είναι το περιεχόμενο του μηνύματος που έστειλε ο μάγειρας που διασώθηκε από το ξενοδοχείο Rigopiano προς τους διασώστες.
Πηγή ethnos.gr

The post Βοήθεια, βοήθεια, πεθαίνουμε από το κρύο appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα