Βγήκε προκήρυξη για νέα μέλη ΔΣ και πρόεδρο στη ΝΕΡΙΤ

- Γράφει ο Νίκος Κούτρικας -

Εμείς το είχαμε πει ότι περιμέναμε αλλαγές στη ΝΕΡΙΤ έτσι χθες το απόγευμα δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τις θέσεις του προέδρου διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ και των μελών του ΔΣ του φορέα. Σύμφωνα με την προκήρυξη οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι για το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ αξιολογούνται από 3μελή επιτροπή στην οποία μετέχουν το ΕΣΡ, το ΑΣΕΠ

και το Νομικό συμβούλιο του κράτους.

Η προκήρυξη για τα μέλη του ΔΣ και τον πρόεδρο της ΝΕΡΙΤ αναφέρει τα εξής:

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΝΕΡΙΤ»), έχοντας υπόψη:

Α. Τις διατάξεις του Ν. 4173/2013 (Α’ 169) «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», ιδίως τη διάταξη της παραγράφου 9 του άρθρου 9 του νόμου αυτού, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και

Β. Την αποστολή του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, όπως αυτή περιγράφεται στον ανωτέρω νόμο και δη στην παράγραφο 4 του άρθρου 8 αυτού, σύμφωνα με την οποία «Το Εποπτικό Συμβούλιο εγγυάται την ανεξαρτησία της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. από κάθε μορφή κυβερνητικής ή άλλης παρέμβασης, μεριμνά για τη λειτουργία της σύμφωνα με το δημόσιο συμφέρον και διαμορφώνει τη στρατηγική και την αναπτυξιακή πολιτική της.»

ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.»

Οι αρμοδιότητες του Προέδρου του ΔΣ και Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς και αυτές του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ περιγράφονται στο άρθρο 9 του Ν. 4173/2013 και στο Καταστατικό της ΝΕΡΙΤ (Κεφάλαιο Ε της ΚΥΑ 12, ΦΕΚ Β 2308/16.09.2013).

Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα κατωτέρω τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:

1. Να είναι υπήκοοι κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και

2. Να διαθέτουν τίτλους σπουδών ανώτατου εκπαιδευτικού επιπέδου στους τομείς της διοίκησης ή της οικονομίας ή της νομικής ή των μέσων μαζικής ενημέρωσης ή άλλου τομέα, συναφούς με το σκοπό και τις αρμοδιότητες της ΝΕΡΙΤ, και

3. Να διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία ανάλογη του τίτλου σπουδών τους, με εξειδίκευση σε τομείς συναφείς προς το σκοπό και τις αρμοδιότητες της ΝΕΡΙΤ και να είναι εγνωσμένου ηθικού, επαγγελματικού και επιστημονικού κύρους.

Για την επιλογή των μελών του ΔΣ θα ληφθούν ιδιαίτερα υπόψη τα εξής:

1. Η εμπειρία στον τομέα των ραδιοτηλεοπτικών, διαδικτυακών ή/και οπτικοακουστικών υπηρεσιών ή / και εμπειρία σε διοίκηση και οργάνωση δημοσίων οργανισμών ή/και επιχειρήσεων,

2. Οι ηγετικές ικανότητες, ιδίως η ικανότητα της διοίκησης και διεύθυνσης, της στοχοθεσίας, της οργάνωσης και αναδιοργάνωσης, της μετάδοσης και καλλιέργειας οράματος για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ και της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού με σκοπό την καλύτερη αξιοποίησή του,

3. Η τεκμαιρόμενη από την επαγγελματική τους εμπειρία ικανότητα εργασίας και λήψης σημαντικών αποφάσεων ευθύνης, υπό συνθήκες πίεσης χρόνου,

4. Η επαρκής γνώση ξένων γλωσσών, που είναι απαραίτητη για την επικοινωνία με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικώς, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], μέχρι την Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014. Στην αίτηση πρέπει να αναφέρονται:

(α) Πλήρη στοιχεία ταυτότητας (ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, διεύθυνση κατοικίας, χρονολογία και τόπος γέννησης),

(β) Η θέση για την οποία υποβάλλεται η υποψηφιότητα: Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται η υποβολή υποψηφιότητας από το ίδιο πρόσωπο παραλλήλως για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κάθε αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, από το οποίο προκύπτει η ύπαρξη των ανωτέρω τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.

Αθήνα, 20 Αυγούστου 2014

Ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου

Καθηγητής Θεόδωρος Π. Φορτσάκης

The post Βγήκε προκήρυξη για νέα μέλη ΔΣ και πρόεδρο στη ΝΕΡΙΤ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα