Τσίπρας: Να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα της Ελλάδας

Ντάισελμπλουμ: Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, υπάρχουν προοπτικές, η οικονομία συνέρχεται, η εμπιστοσύνη επανήλθε

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, στο Μέγαρο Μαξίμου σημείωσε:
«Νομίζω ότι τώρα η επίσκεψή σας γίνεται υπό καλύτερες συνθήκες από την προηγούμενη φορά. Λάβαμε δύσκολες αποφάσεις αλλά τώρα νομίζω ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά να εξέλθουμε από μία πολύ δύσκολη περιπέτεια. Είναι αποφασιστικής σημασίας

να διανύσουμε την τελευταία απόσταση αυτών των προσπαθειών. Και στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε επιτυχώς και έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση ώστε να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα της Ελλάδας και της οικονομίας. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψής σας και ανυπομονώ να ανταλλάξουμε απόψεις. Υπάρχουν ωστόσο, κάποιες πολύ καλές ειδήσεις για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, επομένως είμαστε πιο αισιόδοξοι τώρα για το μέλλον».

Στην αντιφώνησή του, ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, τόνισε:
«Σας ευχαριστώ που με δεχτήκατε. Χαίρομαι που επιστρέφω στην Ελλάδα. Βεβαίως, οι επισκέψεις μου είναι πάντα πολύ σύντομες για να απολαύσω την υπέροχη χώρα σας. Ωστόσο, είναι καλή εποχή για να έλθω πάλι στην Ελλάδα. Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, υπάρχουν προοπτικές, η οικονομία συνέρχεται η εμπιστοσύνη επανήλθε και νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής σας δουλειάς. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε μετά από μία δύσκολη περίοδο έντονων διαπραγματεύσεων. Έχει συντελεστεί πολύ έργο και η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Αυτά είναι καλά νέα για την Ελλάδα και καλά νέα για την ευρωζώνη και σας ευχαριστώ για αυτό. Τα θέματα συζήτησης σήμερα θα περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έχουμε το ίδιο αίτημα άλλωστε. Γνωρίζω ότι είστε πλήρως αποφασισμένος για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση, έχετε την στήριξή μου σε αυτό, άλλωστε μετά οδεύουμε προς την έξοδο και νομίζω ότι συμφωνούμε πως θα πρέπει να είναι καθαρή έξοδος και η Ελλάδα να καταστεί και πάλι οικονομικά ανεξάρτητη. Αυτοί είναι οι κοινοί μας στόχοι για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούμε και θα το κάνουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας».

The post Τσίπρας: Να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα της Ελλάδας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα