Τρόμος στη Βρετανία

Νεκροί μετά από έκρηξη στο Manchester Arena – Στο αίμα βάφτηκε συναυλία της Αριάνα Γκράντε

Στο αίμα βάφτηκε συναυλία της Αριάνα Γκράντε στη Βρετανία μετά από επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα που άφησε πίσω της τουλάχιστον 19 νεκρούς και 50 τραυματίες.

Μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, οι πληροφορίες για το περιστατικό παρέμειναν συγκεχυμένες. Οι αρχές δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν εάν επρόκειτο για μια έκρηξή ή

παραπάνω αλλά ξεκαθάρισαν από την πρώτη στιγμή ότι αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μια έκρηξη σημειώθηκε στο φουαγιέ του συναυλιακού χώρου, έξω από τον συναυλιακό χώρο αλλά μέσα στο κτίριο.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο αξιωματούχους των ΗΠΑ, ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται καμικάζι αυτοκτονίας – κάτι που παραπέμπει ευθέως σε τρομοκρατικό χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ζήτησε από τον κόσμο να αποφύγει την περιοχή.

Βίντεο που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τον κόσμο να τρέχει πανικόβλητος για να βγει από τον συναυλιακό χώρο.

Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας δήλωσε ότι η Αριάνα Γκράντε είναι καλά. «Ερευνάται το τι συνέβη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πανικός και αντικρουόμενες πληροφορίες

«Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει και να τρέχει, πέταξαν στο έδαφος παλτά και τηλέφωνα. Τα παράτησαν όλα» δήλωσε στο BBC 22χρονος Ρόμπερτ Τέμπκιν από το Middlesbrough.

«Οι άνθρωποι φώναζαν ότι είχαν δει γύρω τους αίματα ενώ άλλοι ισχυρίζονταν ότι έσκασαν απλώς μερικά μπαλόνια» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Υπήρχαν πολλά ασθενοφόρα. Είδα κάποιον να δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Δεν ξέρω τι του συνέβη τελικά».

Ο Όλιβερ Τζοουνς, 17 ετών, ήταν στη συναυλία με την 19χρονη η αδελφή του. «Ημουν στην τουαλέτα όταν άκουσαν έναν δυνατό κρότο μερικά λεπτά αφότου είχε τελειώσει η συναυλία […] Ο κόσμος άρχισε να τρέχει και να ουρλιάζει προς μια κατεύθυνση και μετά άλλοι γύρναγαν και έτρεχαν από την άλλη» είπε ο νεαρός, συμπληρώνοντας ότι έτρεχαν και οι άντρες της ασφάλειας του συναυλιακού χώρου.
Πηγή ethnos.gr

The post Τρόμος στη Βρετανία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα