Τρέχει... για να προλάβει τη Eurovision η ΝΕΡΙΤ - στον αέρα η συμμετοχή της Ελλάδας

Χρειάστηκε να εκτεθεί η κρατική ραδιοτηλεόραση, για μια ακόμη φορά, απέναντι στην EBU, ώστε ο μηχανισμός της ΝΕΡΙΤ να κινητοποιηθεί.

Ο φάκελος υποβολής αίτησης μέλους στην Ενωση των Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) κατατέθηκε, τελικά, την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ.

Βάσει των κανονισμών της EBU, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η εξέταση του αιτήματος της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή

στον διαγωνισμό της Eurovision, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο ενδιαφερόμενος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός να αποτελεί πλήρες μέλος της ενωσης.

Η αίτηση της ΝΕΡΙΤ για να ενταχθεί ως πλήρες μέλος της EBU θα εξεταστεί τον Δεκέμβριο από τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης.

Η EBU προτίθεται να επανεξετάσει το αίτημα της ΝΕΡΙΤ για συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision εφόσον εγκριθεί η ένταξή της ως πλήρους μέλους της Ενωσης από τη Γενική της Συνέλευση.

Τρέχουν και δεν φτάνουν για το πρόγραμμα

Στο μεταξύ, φαίνεται πως μια ακόμη σεζόν θα κυλήσει σχεδόν διεκπεραιωτικά για την κρατική τηλεόραση. Στέλεχος της εταιρείας σε ερώτηση των «ΝΕΩΝ» σε ποιο σημείο είναι έτοιμο το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν η απάντηση ήταν «υπο το μηδέν» («below zero», είπε επι λέξη).

Διαβεβαίωνε πάντως ο ίδιος άνθρωπος ότι το κρατικό κανάλι θα έχει πρόγραμμα με ορίζοντα τριμήνου, ώστε ο νέος πρόεδρος του ΔΣ που θα αναλάβει να έχει το περιθώριο «για να προχωρήσει, με τους γενικούς διευθυντές, στο σχεδιασμό προγράμματος για το υπόλοιπο της σεζόν».
Χρήστος ΝΕ Ιερείδης
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Τρέχει... για να προλάβει τη Eurovision η ΝΕΡΙΤ - στον αέρα η συμμετοχή της Ελλάδας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα