Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Αντ. Σαμαράς: Να διαφυλαχτεί η σταθερότητα – Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Να διαφυλαχθεί η σταθερότητα στη χώρα και όσα επιτεύχθησαν τα τελευταία χρόνια με τις θυσίες του ελληνικού λαού, ζήτησε ο Πρωθυπουργός το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης, θέτοντας ευθέως το διακύβευμα της κρίσιμης μάχης των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Ο κ. Αντ. Σαμαράς,

με την ομιλία του στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, λίγο πριν την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, αν και δεν τον κατονόμασε, αλλά ήταν σαφείς οι ιδιαίτερα επικριτικές του αναφορές.

Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής προσπάθειας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «έχει γυρίσει το καράβι της οικονομίας», μίλησε για τη «Νέα Ελλάδα» (όρος που θα απασχολήσει λίαν συντόμως το πολιτικό σύστημα) που δημιουργείται και ανέφερε ότι η ΝΔ είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, μια επισήμανση που έχει τη σημασία της και θα προκαλέσει ποικίλα σχόλια…

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν αφορά την παράταξη που ηγείται, αλλά τη χώρα και έκανε με έμφαση το διαχωρισμό ευρωπαϊκών και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, κατατάσσοντας στη δεύτερη κατηγορία την αξιωματική αντιπολίτευση.

Με μια ομιλία που είχε πολλές αιχμές και με την οποία έδειξε ότι τις επόμενες 40 ημέρες θα κυριαρχήσουν οι υψηλοί τόνοι, ο κ. Σαμαράς οριοθέτησε το πλαίσιο της προεκλογικής αναμέτρησης και ανέδειξε τις διαφορετικές γραμμές στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη συνεδρίαση της ΚΕ την περασμένη Κυριακή.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι το κόμμα και η κυβέρνησή του είναι σε μόνιμη σύγκρουση με τον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό και μίλησε για «υπερασπιστές της κακομοιρίας» και «λαϊκιστές της μιζέριας», αλλά και «κήρυκες της καταστροφής».

«Θέλουν και άλλο πόνο…θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Δεν θα τους αφήσουμε και δεν θα τους περάσει…» τόνισε ο Πρωθυπουργός και διερωτήθηκε: «Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αυτούς που μιλάνε για έξοδο από το ευρώ; Θέλουμε αυτούς που θέλουν να σκίσουν τα παλιά μνημόνια και να μας φέρουν νέα μνημόνια…, διότι από αυτά τρέφονται».

Αναφερόμενος στο ευρωψηφοδέλτιο, ο κ. Σαμαράς το χαρακτήρισε ενωτικό και ανανεωτικό, με υποψηφίους που δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό πυρήνα.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Αμυράς Γιώργος, δημοσιογράφοςΑνέστης Γεώργιος, αγρότης, γγ της ΠΑΣΕΓΕΣΒασιλειάδης Αναστάσιος,Βόζενμπεργκ Ελίζα, δικηγόρος, πρώην βουλευτήςΓιαννόπαππα Κατριβάνου Χριστίνα, μηχανολόγος-μηχανικόςΔαβέτας Δημοσθένης, ποιητής, συγγραφέας, ζωγράφοςΔημητρίου Λευτέρης, γεωπόνοςΔημοσχάκης Αναστάσιος, πρώην αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.Ζαγοράκης Θοδωρής, πρώην ποδοσφαιριστήςΖαφειρόπουλος Γρηγόρης, πρώην δήμαρχος ΧαλανδρίουΚαλαντζάκου Ιωάννα, δικηγόροςΚαραγεωργίου Δημήτρης, γγ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού ΣυλλόγουΚαρακωστάνογλου Βενιαμίν, διεθνολόγος, καθηγητής του ΑΠΘΚαραλευτέρης Παντελής, εργοδηγός ηλεκτρολόγοςΚαράνταη Ιλιάς, καθηγητής τουρκικής και αγγλικήςΚεφαλογιάννης Μανώλης, πρώην υπουργόςΚορκίδης Βασίλης, πρόεδρος ΕΣΕΕΚράτσα Ρόδη, ευρωβουλευτήςΚιμπαρίδης Γιώργος, έμποροςΚυρανάκης Κώστας, πρόεδρος Νεολαίας ΕΛΚΚύρτσος Γιώργος, δημοσιογράφος και εκδότηςΚότσιρας Γιώργος, δικηγόροςΛιούτας Θανάσης, αγρότηςΜαυρομμάτης Μανώλης, δημοσιογράφος, ευρωβουλευτήςΜομφεράτος Γιώργος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, γιος του δολοφονηθέντος εκδότη Νίκου ΜομφεράτουΜουζάλα Έλενα, πιανίσταΜουσουρούλης Κωστής, βουλευτής και πρώην υπουργός ΝαυτιλίαςΞαρχάκος Σταύρος, συνθέτηςΠαναγιωτοπούλου Πηνελόπη, εκπαιδευτικόςΠέππας Νίκος, ολυμπιονίκης στους Παραολυμπιακούς, επιχειρηματίαςΠικρού-Μωραϊτάκη Ρίτα, σύμβουλος επενδύσεωνΡάγιου Νατάσα, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτήςΡάπτη Ζωή, δικηγόρος ΣτΕΣπυράκη Μαρία, δημοσιογράφοςΣτεργίου Νίκος, αγρότηςΣτεφανάδης Χριστόδουλος, καθηγητής καρδιολογίαςΤάσσιος Γρηγόρης, ξενοδόχοςΤζαβέλα Νίκη, ευρωβουλευτήςΤομαή-Κωνσταντοπούλου Φωτεινή, ιστορικόςΧαλιλοπούλου Χριστίνα, νομικόςΧατζηνάσιου Μαρία, μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ ΑθηνώνΧολέβας Κώστας, αρχισυντάκτης του περιοδικού Εκκλησία
Πηγή tovima.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα