Τηλεοπτικά φαινόμενα παντός καιρού και περιστάσεων

Μόνο δυο τηλεοπτικά πρόσωπα έχουν καταφέρει από συστάσεως ιδιωτικής τηλεόρασης να μετακινούνται σε διάφορα κανάλια και το κοινό να τους ακολουθεί πιστά! Ο ένας είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο άλλος ο Γιώργος Αυτιάς. Δυο πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης που έχουν αποδείξει εμπράκτως την επαφή που έχουν με το τηλεοπτικό κοινό, αλλά και τη δημοφιλία τους… Η σχέση εμπιστοσύνης που έχουν «χτίσει» με τους τηλεθεατές είναι τόσο ισχυρή που δεν επηρεάστηκε ούτε από τις ανατροπές που επέφερε στην τηλεόραση η κρίση των τελευταίων χρόνων.

Μάλιστα αυτό που

συμβαίνει με τον Γιώργο Αυτιά είναι πρωτόγνωρο, δεδομένου ότι εργάζεται σε ένα κανάλι που ο μέσος όρος του είναι μονοψήφιος και η εκπομπή του «Καλημέρα» τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, όχι μόνο είναι διψήφια, στο γενικό και στο νεανικό μέσο όρο, αλλά σταθερά πάνω από το 25%! Πρόκειται για φαινόμενο, αφού αντίστοιχο δεν υπάρχει, με εξαίρεση – κι αυτή είναι άλλη μια ομοιότητα, όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER, παίρνοντας μονοψήφιο lead in και κατάφερνε να εκτοξεύει το δελτίο στην πρώτη θέση!

Είναι φανερό ότι η αξία της παραπάνω διαπίστωσης έγκειται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δύο δημοσιογράφοι σε αντίθεση με άλλους που επίσης σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις, απέδειξαν ότι είναι το ίδιο δημοφιλείς τηλεοπτικά σε όποιον σταθμό και να βρεθούν! Διότι υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα δημοσιογράφων που μετακινήθηκαν από ένα κανάλι με εξασφαλισμένη τηλεθέαση σε ένα άλλο «μικρότερο» και δεν τα κατάφεραν. Όπως επίσης υπάρχουν πολλά παραδείγματα δημοσιογράφων των οποίων οι εκπομπές έχουν τηλεθέαση, αλλά δεν έχουν τολμήσει να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε άλλα κανάλια!

Με άλλα λόγια πρόκειται για δυο δημοσιογράφους και δυο τηλεοπτικές σχολές που τηρουμένων των αναλογιών παραπέμπουν στο αμερικανικό μοντέλο τηλεόρασης που ήταν και το πρώτο το οποίο διδάχθηκαν και στηρίχθηκαν οι υπόλοιποι για να δημιουργήσουν τα επόμενα.

Ως εκ τούτου ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιώργος Αυτιάς είναι ίσως τα δύο μοναδικά τηλεοπτικά πρόσωπα, με την ουσιαστική έννοια του όρου, που διαθέτουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα και συμβατά για να υπηρετήσουν το συγκεκριμένο Μέσο.

The post Τηλεοπτικά φαινόμενα παντός καιρού και περιστάσεων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα