Τι δουλειά έχει ο Παππάς με τον Ρουσόπουλο;

Το να είσαι υπουργός Επικρατείας μιας αριστερής κυβέρνησης και να συναντάσαι με τον ομότιτλό σου -και έχοντα τις ίδιες αρμοδιοτητες- επί πρωθυπουργίας Κ. Καραμανλή, τότε κάτι «παιζει». Οταν μάλιστα οι συναντήσεις γίνονται δημόσια στις καφετέριες του Ψυχικού όπου συχνάζουν και πολλοί δημοσιογράφοι, τότε σίγουρα «παίζει» κάτι μεγαλύτερο…

Το τελευταίο διάστημα, οι επαφές του υπουργού Επικρατείας και στενότατου συμβούλου του Πρωθυπουργού Ν. Παππά, με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο είναι όλο και πιο πυκνές, με τις πληροφορίες να θέλουν τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν

απόψεις επί θεμάτων «επικοινωνίας». Οπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», οι Παππάς και Ρουσόπουλος εθεάθησαν σε γνωστή καφετέρια στο Ψυχικό μαζί με τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θ. Μιχόπουλο.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν, λέει, οι… συμβουλές. Ο Ν. Παππάς ζητούσε τη γνώμη του Ρουσόπουλου για το πώς χειρίστηκε τα θέματα της ΕΡΤ, των συχνοτήτων και της αδειοδότησης των σταθμών. Μάλιστα λέγεται ότι ο Παππάς κρατούσε και σημειώσεις για όλα αυτά που άκουγε από τον Ρουσόπουλο.

Ας μην ξεχνάμε πως ο Κ. Καραμανλής είχε κηρύξει τον πόλεμο στους «νταβατζήδες» από το.. γνωστό κεμπαπτζίδικο του Μπαϊρακτάρη, ενώ ο Θ. Ρουσόπουλος ήταν ο εμπνευστής του «βασικού μετόχου», μαζί με τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (τίποτε δεν είναι τυχαίο).

Οι «συμβουλές» λοιπόν του Ρουσόπουλου βασίζονταν πάνω στο νόμο πλαίσιο για τα ΜΜΕ του 2004 και το «βασικό μέτοχο» που αφορούσαν κυρίως τον Γιώργο Μπόμπολα. Θυμίζουμε πως ο Μπόμπολας τότε θορυβημένος παραμονές της ψήφισης του νόμου για τον βασικό μέτοχο (Ιανουάριος του 2005), διαπραγματευόταν να πουλήσει άμεσα τις εκδοτικές επιχειρήσεις του στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Ο μεγαλοεργολάβος, με τα τεράστια συμφέροντα στα δημόσια τεχνικά έργα, υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, καθώς έβλεπε ότι οι διατάξεις για τον «βασικό μέτοχο»… στένευαν υπερβολικά τις παράλληλες επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Toν «ανένδοτο» κατά του «βασικού μετόχου» είχε στηρίξει τότε με όλες του τις δυνάμεις και ο Σταύρος Ψυχάρης… Ο νόμος τελικά κατέπεσε καθώς υπήρξε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία απείλησε την Ελλάδα με παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο θεωρώντας ότι ο «βασικός μέτοχος» πλήττει τον ανταγωνισμό στις δημόσιες συμβάσεις…

ΥΓ1 Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και πριν τις εκλογές προσανατολιζόταν στην ψήφιση ανάλογου νόμου με αυτόν του «βασικού μετόχου», αλλά με πιο προσεκτικά βήματα. Οδηγός και η επιτυχημένη νομοθεσία της κυβέρνησης Κίρχνερ της Αργεντινής «κατά της συγκέντρωσης των ΜΜΕ».

ΥΓ2 Για την ιστορία οι Θ. Ρουσόπουλος και Ν. Παππάς γνωρίζονται εδώ και χρόνια. Οπως γνωρίζει ο Ρουσόπουλος και τον Στέλιο Παππά που είναι ο πατέρας του Νίκου Παππά, παλαιό στέλεχος της Αριστεράς (είναι ο άνθρωπος που στεκόταν δίπλα στον Τσίπρα όταν ο Πρωθυπουργός κατέθετε λουλούδια στην Καισαριανή).

Πηγή zoornalistas.blogspot.gr

The post Τι δουλειά έχει ο Παππάς με τον Ρουσόπουλο; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα