Θέμα λίγων ημερών οι ανακοινώσεις για τη συμφωνία

Τι θα γίνει με τα εργασιακά

Γράφει ο Πολιτικός

H συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών έχει κλείσει σε όλα! Για την ακρίβεια σχεδόν σε όλα. Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά -και αυτά είναι δύο τρία- δεν είναι τόσο σημαντικά για να τινάξουν τη διαπραγμάτευση στον αέρα.

Απομένει μία τυπική μεν, αλλά ουσιαστική ως προς τη βαρύτητά της απάντηση από το ΔΝΤ προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και την κυβέρνηση, ώστε να επισημοποιηθεί απολύτως η ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας

πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου.

Κυβερνητικές πηγές που εμφανίζονται φειδωλές στην επιβεβαίωση πληροφοριών πολλώ μάλλον στη διαρροή πληροφοριών, τονίζουν πάντως ότι είναι θέμα ίσως λίγων ημερών να ανακοινωθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις περί τα εργασιακά θα είναι θετικές (lock out, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστικός νόμος) και πίσω από τις γραμμές δείχνουν πως η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων θα ισχύσει αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου πως “τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε”.

Με βάση αυτά τα δεδομένα το Μέγαρο Μαξίμου έχει την αίσθηση ότι δεν θα συναντήσει προβλήματα από τους βουλευτές της συμπολίτευσης όταν θα γίνουν οι ψηφοφορίες στη Βουλή. Ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τους ΑΝΕΛ. Άλλωστε έχει φροντίσει ούτως ώστε οι βουλευτές να έχουν μία σφαιρική ενημέρωση περί τη διαπραγμάτευση. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφού ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώνει αύριο και βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως εάν κάποιος βουλευτής έχει πρόβλημα να ψηφίσει τα μέτρα τότε θα πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν με τους κ.κ. Σακελλαρίδη και Κατριβάνου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο μεγάλος όγκος των μέτρων θα ψηφιστεί από τη Βουλή μετά την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας, δηλαδή μετά τον προσδιορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων και των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

The post Θέμα λίγων ημερών οι ανακοινώσεις για τη συμφωνία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα