Θέμα αλλαγής διαδικασίας εκλογής προέδρου έβαλε ο Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ

Ως πρόεδρος έχω όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Δημόσια Τηλεόραση και πρόσθεσε ότι το «μεταβατικός» έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο παραμονής του.

Είπε ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο, τόσο στην Ελλάδα

όσο και στην Ευρώπη, σημείωσε ότι όσο θα διαρκεί η μεταβατικότητα δεν μπορεί η ΝΔ να μην λειτουργεί και προανήγγειλε διαδικασίες προσδιορισμού της ταυτότητας αλλά και κομματικής ανασυγκρότησης. «Δεν διεκδίκησα ποτέ το περιβραχιόνιο, μου άρεσε πάντα να είμαι η ψυχή της παράταξης, γι αυτό και υπηρέτησα την παράταξη με τον οποιονδήποτε αρχηγό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε ότι είχε διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ. «Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι η κομματική βάση θα έπρεπε να εκλέγει την ηγεσία.

Για την συμφωνία με τους εταίρους ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε που τα μέτρα που έρχονται είναι υφεσιακά και πως η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν όρια στις αντοχές κάποιων κοινωνικών ομάδων και υπογράμμισε ότι το μνημόνιο δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό.

«Στην συνολική διακυβέρνηση διαφωνούμε, ψηφίζουμε τα μέτρα για να σταθούμε στην Ευρώπη», ανέφερε, εξηγώντας την στάση της ΝΔ.

Αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις λέγοντας: «Είμαστε συναινετικοί, είμαστε της συνεννόησης, βάζουμε την χώρα πάνω από το κομματικό κόστος, όμως υπάρχουν κάποια όρια ανοχής που δεν πρέπει να ξεπερνά η κυβέρνηση ούτε η Ευρώπη. Πρέπει να καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορεί να λέει ότι φέρνει μία συμφωνία που δεν την πιστεύει.

Οι ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχουν όρια ανοχής των κοινωνικών ομάδων».

«Δεν πιστεύω ότι οι πολιτικές του μνημονίου είναι φιλελεύθερες και ότι μας οδηγούν στην ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, «εμείς πιστεύουμε ότι τα μέτρα είναι απολύτως υφεσιακά και τα χρεώνουμε στον κ. Τσίπρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά η συμφωνία δεν έκλεισε γιατί δεν το ήθελε η Τρόικα η οποία συνέχεια ανέβαζε τις απαιτήσεις της επειδή υπήρχαν μπροστά εκλογές, ευνοώντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην αντιπολίτευση.

«Οι εκλογές θα είναι καταστροφή και για την οικονομία, αν γίνουν θα τις κερδίσουμε αλλά θέλω να δω το διακύβευμα, όταν το δω θα σας πω και γιατί θα κερδίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Συνεργασία μακράς πνοής με την κυβέρνηση θα μας προβληματίσει θετικά, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα γίνει αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Τί σημαίνει κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αν βρούμε τον ειδικό σκοπό, αν βρούμε ένα πρόγραμμα μακράς πνοής μπορούμε να συζητήσουμε. Όμως η άλλη πλευρά δεν το θέλει, από την μεριά τους δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης».

Διαχώρισε τον κ. Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η δημοφιλία του αντέχει γιατί φόρτωσε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης στους ευρωπαίους. «Τον συμπαθώ και τον εκτιμώ και μπορούμε να μιλάμε» ανέφερε για τον πρωθυπουργό προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του κάνει κριτική.

Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως τάχθηκε με σαφήνεια κατά των μέτρων που αφορούν τους αγρότες λέγοντας ότι θα εξοντώσει τον αγροτικό κόσμο.

Τέλος, έστειλε μήνυμα με την παρουσία του στην ΕΡΤ ότι δεν υπάρχει αντιδικία με την Δημόσια Τηλεόραση και πρόσθεσε ότι στηρίζει την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Θέμα αλλαγής διαδικασίας εκλογής προέδρου έβαλε ο Μεϊμαράκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα