Θα ξεκινήσουν επιτέλους το Σεπτέμβριο τα έργα για το Academy Gardens ή όλο το ΥΠΕΚΑ θα είναι διακοπές;

email αναγνώστη

Έχω ξαναγράψει πρόσφατα για το θέμα και δεν θα κουραστώ να το κάνω όσο οι εξελίξεις με εξοργίζουν, και με κάνουν να μην πιστεύω στα μάτια μου. Όπως ακριβώς έπαθα σήμερα το πρωί όταν διάβασα στην Καθημερινή ότι το ΥΠΕΚΑ καθυστερεί κι’ άλλο να δώσει το ΟΚ για να δοθούν επιτέλους οι άδειες να χτιστεί το περίφημο mall Academy Gardens στην Ακαδημία Πλάτωνος,

που τόσο καιρό ακούω και ακόμα δε βλέπω.

Το απίστευτο είναι ότι το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει απορρίψει την ένσταση των ανεκδιήγητων «κατοίκων» της περιοχής μας, και καλεί πια το ΥΠΕΚΑ να αποφασίσει άμεσα για να βγουν οι άδειες για το χτίσιμο. Ακόμα και το Υπουργείο Πολιτισμού λέει ότι το έργο δεν θα επηρεάζει τον αρχαιολογικό χώρο. Δηλαδή, είμαστε τώρα 7 ολόκληρα χρόνια από όταν άρχισε η όλη ιστορία με το mall, έχουμε φτάσει στο αμήν και το θέμα κολλάει στο ΥΠΕΚΑ, που υποτίθεται ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. Δεν το βλέπω όμως. Πάλι η γραφειοκρατία, πάλι οι καθυστερήσεις, και το γνωστό «από Σεπτέμβριο», αφού τίποτα δε λειτουργεί στη χώρα τον Αύγουστο.

Για να μη σταματήσουν όμως να λειτουργούν όλα γενικώς, πρέπει κάποια στιγμή να καταβάλουμε την παραμικρή προσπάθεια έστω. Δεν περιμένουν αυτά τα πράγματα, και αφού διαβάζω ότι η αρμόδια επιτροπή του ΥΠΕΚΑ θα συνεδριάσει για το θέμα στις αρχές Αυγούστου, πρέπει και να το λήξει. Δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση να εμποδίζει κάτι που έχει περάσει από όλες τις συμπληγάδες γραφειοκρατίας και υποκινούμενων κομματικών μικροσυμφερόντων, και τα έχει καταφέρει να φτάσει ένα βήμα πριν την έγκριση. Δεν γίνεται το υπουργείο να πέσει στο επίπεδο όλων αυτών που τόσα χρόνια δεν αφήνουν να γίνει κάτι καλό στη γειτονιά μας της Ακαδημίας Πλάτωνα, που είμαστε ξεχασμένοι από το Θεό. Αφήστε τις υποκρισίες και κάντε πράξεις.

Πάνος Καραμάσης

The post Θα ξεκινήσουν επιτέλους το Σεπτέμβριο τα έργα για το Academy Gardens ή όλο το ΥΠΕΚΑ θα είναι διακοπές; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα