Τα κεφάλαια που χάνουν και η απουσία αντίπαλου δέους για να στηρίξουν απέναντι στον Τσίπρα

Προβληματισμένοι οι εκδότες με το μέλλον τους στα ΜΜΕ – Σε κρίσιμη καμπή το MEGA

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να ανοίξει το επάγγελμα του «καναλάρχη», ενθαρρύνοντας νέους παίκτες να μπουν στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν τηλεοπτικές άδειες όταν προκηρύξει τον διαγωνισμό… Οι παραδοσιακοί ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών, βρίσκονται σε δυστοκία, σχετικά με την εμπλοκή τους την επόμενη ημέρα στον κλάδο.

Από τη μία πλευρά διαπιστώνουν ότι ρίχνουν χρήματα σε μια μαύρη τρύπα για να στηρίξουν τις τηλεοπτικές επιχειρήσεις

τους, χωρίς την προσδοκία κερδών σε μια «πεθαμένη» αγορά και από την άλλη, οι πιέσεις της κυβέρνησης για να καταβάλουν ενοίκιο για τις συχνότητες, τίμημα για τις άδειες… νέοι φόροι στις διαφημίσεις… Φέρεται να τους έχει οδηγήσει σε προβληματισμό για το αν αξίζει να συνεχίσουν να χάνουν τεράστια κεφάλαια.

Ωστόσο, το κρίσιμο κομμάτι του παζλ που θα βοηθούσε να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους είναι η απουσία πολιτικού αντίπαλου δέους, προκείμενου να το στηρίξουν απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… Με άλλα λόγια η απουσία μίας ηγετικής φυσιογνωμίας που θα μπορούσε να πάρει με το μέρος της ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και επί της ουσίας να προτείνει μια εναλλακτική λύση απέναντι σε αυτήν του Τσίπρα, σε συνδυασμό με την παρακμή που βιώνουν τα δυο πρώην κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ… επιτείνει τη δυστοκία τους και ενισχύει τις φωνές που κάνουν λόγο ακόμη και για φυγή από τον κλάδο! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Φώτη Μπόμπολα και η απροθυμία του να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο MEGA… Αλλά και των δύο άλλων μεγαλομετόχων Βαρδινογιάννη και Ψυχάρη που προβληματίζονται στο να επενδύσουν σε ένα κανάλι του οποίου δεν θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο, ενώ έχει τεράστιες υποχρεώσεις! Φυσικά στον προβληματισμό τους προστίθεται η συνολική κατάσταση της χώρας, η καθυστέρηση της κυβέρνησης να συνάψει συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και η απουσία τραπεζικού δανεισμού.

Ως εκ τούτου αναμένονται θεαματικές ανατροπές στα ΜΜΕ και ειδικότερα στον τηλεοπτικό χώρο, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει τον κλάδο βάζοντας κανόνες και προκηρύσσοντας τις τηλεοπτικές άδειες… Αφού είναι βέβαιο ότι νέοι παίκτες θα διεκδικήσουν να μπουν στο παιχνίδι, ανανεώνοντας για τα καλά το ήδη βαλτωμένο τοπίο! Ωστόσο, σημαντική προϋπόθεση είναι η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο προς όφελος της κοινωνίας, της ελευθεροτυπίας και του ανταγωνισμού.

The post Τα κεφάλαια που χάνουν και η απουσία αντίπαλου δέους για να στηρίξουν απέναντι στον Τσίπρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα