Συμμετοχή ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργία της Τρίτης

Συνάδελφοι
Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια που φέρνουν την ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση συνεχίζεται.

Την Τρίτη 16 Μαΐου (από τις 06:00 το πρωί έως τις 06:00 την επόμενη) απεργούμε με απόφαση του διασωματειακού, μαζί με την ΕΣΗΕΑ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, συμμετέχοντας στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ

που θα γίνει την επόμενη ημέρα στις 17/5/2017.

Απεργούμε για όλα τα θέματα που αφορούν εργαζόμενους και κοινωνία και που είναι στο πλαίσιο της απεργίας της 17ης Μαΐου καθώς όμως και για θέματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και το βίο μας στην ΕΡΤ και στα υπόλοιπα ΜΜΕ.

– Απαιτούμε την υπογραφή και την προστασία μέσα από τη διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επαναφορά του Ν.1876/90 για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.
– Απαιτούμε προσλήψεις προσωπικού στην ΕΡΤ, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να πάψουν οι εργολαβίες.
– Απαιτούμε ίση και ίδια μεταχείριση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ. Δεν δεχόμαστε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να χωριστούν σε πατρικίους και πληβείους. Όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ (τεχνικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, μουσικοί, διοικητικοί, δημοσιογράφοι) είναι αλληλένδετα συνδεδεμένοι με την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος.
– Απαιτούμε τον υπολογισμό για όλες τις συνέπειες του χρόνου προϋπηρεσίας, από την πρώτη ημέρα της εργασίας στην ΕΡΤ, ανεξάρτητα από το είδος της σύμβασης.

Για τα ιδιωτικά ΜΜΕ
– Απαιτούμε άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων στο MEGA, στο ΔΟΛ και σε όλα τα μέσα που οι μεγαλοσχήμονες ιδιοκτήτες, ενώ αυγαταίνουν την περιουσία τους δεν πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους που παράγουν τον πλούτο.
– Απαιτούμε εδώ και τώρα να υπάρξει νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με καθαρούς όρους και με όσα ΜΜΕ (τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) μπορούν να υπάρξουν σύμφωνα με τις συχνότητες που διαχειρίζεται το κράτος.
– Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι στην ανασφάλιστη εργασία και σε εργασιακές θέσεις λάστιχο.

Συνάδελφοι
Η σκληρότητα των μέτρων που θέλουν να μας επιβάλλουν, με τη νέα μείωση στους μισθούς και στις συντάξεις, την κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, την κατάφορη φορολόγηση σε όλα, δεν πρέπει να περάσουν και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για αυτό.

Δεν πρέπει να κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή τα ολέθρια μέτρα που προωθούνται για την ασφάλιση, τη μείωση των συντάξεων και των κοινωνικών πόρων, των κοινωνικών παροχών και το νέο αφορολόγητο. Όλα αυτά τα μέτρα που πλήττουν εργαζόμενους, συνταξιούχους και γενικότερα την κοινωνία ολόκληρη.

Υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου και τις κοινωνικές δομές, που τόσα χρόνια έχουμε στηρίξει ματώνοντας, καθώς και το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία.
Ζητάμε ελεύθερες ΣΣΕ και όχι τα νέα μισθολόγια πείνας και απαξίωσης.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.
Συγκέντρωση στις 16 Μαΐου, ώρα 12:00 στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)
Επίσης να δώσουμε το «παρών» όσοι μπορούμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 17 Μαΐου, σε όλη την Ελλάδα (όποιος θέλει απεργεί και στις 17 καλυπτόμενος από τη ΓΣΣΕ)

The post Συμμετοχή ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργία της Τρίτης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα