Σε περίοδο κρίσης ο Δήμος Πειραιά απειλεί τους επαγγελματίες με βαριά πρόστιμα αν δεν ξηλώσουν τις ταμπέλες τους!

email αναγνώστη στο enimerosi24

Μιλάμε για πολύ γέλιο (ή κλάμα, ανάλογα πώς θα το πάρει κανείς).
Μέσα στο γενικό χαμό της κρίσης, τα νέα χαράτσια, την ανέχεια και φυσικά την απραξία στην αγορά που οδηγεί μαθηματικά στα λουκέτα, ο Δήμος Πειραιά κρίνει ότι είναι κατάλληλη εποχή για … ανακαίνιση! Ξεθάβοντας ένα νόμο του 1982 που αφορά στα ιστορικά κέντρα των πόλεων (sic), υποχρεώνει, απειλώντας φυσικά με βαριά πρόστιμα, όλους τους επαγγελματίες του «ιστορικού κέντρου» να ξηλώσουν τις ταμπέλες τους

που βρίσκονται από τον πρώτο όροφο και πάνω (προφανώς οι ταμπέλες των ισόγειων καταστημάτων πληρούν την αισθητική του νόμου).

Εκ πρώτοις είναι προφανές ότι τον Δήμο δεν απασχολεί η βρώμα και το μερεμέτι που θα υπάρχει ΚΑΤΩ από τις ταμπέλες που ζητάει να ξηλωθούν. Όπως είναι φυσικό για το Ελλαδιστάν, οι Υπηρεσίες του Δήμου δεν ενημέρωσαν ΚΑΝΕΝΑ επαγγελματία για την ενεργοποίηση της διάταξης , ώστε να υπάρχει έστω ένα εύλογο χρονικό διάστημα «προσαρμογής». Αντιθέτως από τα μέσα Σεπτέμβρη έχουν βγει στο δρόμο Ράμπο της πολεοδομίας που βεβαιώνουν πρόστιμα (όταν αρχίσουν οι κλωτσιές, ποιος θα φταίει;).

Τη σουρεαλιστική αυτή κατάσταση, ολοκληρώνει το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος Δήμος, που νοιάζεται ξαφνικά για την εμφάνιση της πόλης, έχει 2 (τουλάχιστον) απίστευτα ρεκόρ. Στην καρδιά του «ιστορικού κέντρου», γωνία Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά έχει σκαλωσιές, μπάζα και βρώμα εδώ και 30 ΧΡΟΝΙΑ, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα, στην απέναντι ακριβώς γωνία, υπάρχει το ημιτελές (και επικίνδυνο για κατάρρευση) διαβόητο «κτίριο με τα τούβλα» που στεγάζει το γκαράζ του Δήμου (για όσους δεν γνωρίζουν τους ενημερώνουμε ότι το κτίριο είναι – κυριολεκτικά – μια ημιτελής πολυώροφη οικοδομή με ασοβάντιστα τοιχώματα ΠΑΝΩ από τον πρώτο όροφο – στο ύψος δηλαδή που βρίσκονται οι κακές ταμπέλες). Είναι βέβαιο πλέον, ότι δίπλα στην επεξήγηση της παροιμίας «δάσκαλε που δίδασκες» θα πρέπει να λέει Δήμος Πειραιά. Θα μάθουμε νεώτερα και θα επανέρθουμε.

SKITSOBLOG [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα