Σε κομμάτια η πώληση του Πήγασου στις 26 Ιουλίου

1,5 εκατομμύριο ευρώ ορίστηκε το ελάχιστο τίμημα για τον τίτλο του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής», ενώ για την «Ημερησία» στις 450.000 ευρώ

Αντίστροφα μετρούν πλέον και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Πήγασος για να πληροφορηθούν ποιος ή ποια θα είναι τα νέα αφεντικά τους και ποιες προοπτικές δημιουργούνται για τα μέσα ενημέρωσης όπου εργάζονται.

Η Εθνική Τράπεζα,

ως επικεφαλής των πιστωτριών τραπεζών του ομίλου που μέχρι σήμερα ανήκε στον Φώτη Μπόμπολα, προχωρά οριστικά σε πλειστηριασμό των επιχειρήσεων που ελέγχει την Τετάρτη 26 Ιουλίου. Στην περίπτωση του Πήγασου θα ακολουθηθεί διαφορετική διαδικασία από αυτή του ΔΟΛ, καθώς ο πρώτος όμιλος είναι εταιρεία συμμετοχών και μπορεί να εκπλειστηριαστεί ξεχωριστά κάθε περιουσιακό του στοιχείο.

Για κάθε δημοπρασία, όμως, οι τράπεζες έχουν ορίσει ελάχιστο τίμημα, κάτω από το οποίο οι προσφορές δεν θα γίνουν δεκτές και ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τους τίτλους του «Εθνους» και του «Εθνους της Κυριακής» το ελάχιστο τίμημα θα οριστεί στο 1,5 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 450.000 ευρώ. Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί ποιο θα είναι το ελάχιστο τίμημα για το 13,09 % του MEGA, που επίσης θα βγει σε δημοπρασία. Στον όμιλο του Πήγασου, εκτός του «Εθνους», της «Ημερησίας» και του 13,09% του ΜΕGA, ανήκουν επίσης:

■ το 26,53% του πρακτορείου διανομής Τύπου Ευρώπη Α.Ε.
■ το 50% της εκτυπωτικής Ιρις
■ το 50% της ΝSP Radio A.E.
■ το 100% της Pegasus Magazines Publications S.A. που εξέδιδε περιοδικά
■ το 100% της Πήγασος Ιnteractive που υποστήριζε τις δραστηριότητες του ομίλου στο Διαδίκτυο
■ το 97,3% της Ανωση Α.Ε. που έκανε τις τηλεοπτικές παραγωγές
■ το 50% της Word of Mouth, υπεύθυνης διανομής κινηματογραφικών ταινιών
■ το 33,3% της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος που εξέδιδε τον «Αγγελιοφόρο»
■ το 20% της Αποστολή Α.Ε. Διανομών
■ το 50% της Μέλλον Group A.E.
Πηγή protothema.gr

The post Σε κομμάτια η πώληση του Πήγασου στις 26 Ιουλίου appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα