Προγραμματικές δηλώσεις διαρθρωτικών αλλαγών στην Οικονομία

Επιτάχυνση… των διαρθρωτικών αλλαγών, των αποκρατικοποιήσεων αλλά και το κλείσιμο και η συγχώνευση οργανισμών του δημοσίου σε συνδυασμό με τις ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν το κύριο κορμό των… προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πει… «ΟΧΙ» σε μειώσεις μισθών και απολύσεις ενώ αναμένεται στη μικρότερη από τα συνηθισμένα ομιλία του ο

πρωθυπουργός να εξαγγείλει την ιδιωτικοποίηση εταιρειών του δημοσίου όπως…ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ καθώς και θυγατρικών της Αγροτικής Τράπεζας χωρίς όμως μέχρι στιγμής να ξέρουμε αν θα τις κατονομάσει αναλυτικά και ως χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο κύριος Σαμαράς σύμφωνα με πληροφορίες… δεν θα κάνει καμία αναφορά στη «εφεδρεία» των δημοσίων υπαλλήλων ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις θα εξηγηθεί αναλυτικά γιατί πρέπει να γίνουν και πόσο θα συμβάλουν στην εθνική οικονομία μας.

Να σημειωθεί ότι οι… τρεις πολιτικοί αρχηγοί μέχρι αργά χθες βράδυ επεξεργάστηκαν το τελικό κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ενώ αλλαγές από τον κο Σαμαρά γίνονται και μέχρι αυτή την ώρα.

Πάντως η συνάντηση με την τρόικα είχε χαρακτήρα «υπενθύμισης» ότι η Ελλάδα έχει εκτροχιαστεί από τους στόχους της και το πρόγραμμα κυρίως λόγω της «μακράς» προεκλογικής περιόδου!

Επίσης… όπως μαθαίνουμε παράλληλα θα προωθηθούν και οι συμβάσεις…. παραχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων όπου θα συμβάλουν σημαντικά στο δημόσιο χρέος.

Την Κυριακή… ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα ολοκληρώσει την διαδικασία με ψήφο στη βουλή των Ελλήνων.

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης

Keywords
Τυχαία Θέματα