Πρεμιέρα αύριο για το «Έχει γούστο» με τη Μπήλιω Τσουκαλά

Αφορμή τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και η  παράσταση με θέμα την ποικιλία και την εκφραστικότητα της Μικρασιατικής παράδοσης, που θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Τετάρτη 24/10), αλλά και η έκθεση «Δύο φορές ξένος – εκτοπισμοί και ανταλλαγές πληθυσμών στον 20ο αιώνα», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Κουμπάρη.

Η ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής, ο πλούτος της γης της Μικρασίας, η ποικιλία και η εκφραστικότητα των παραδόσεών της, οι μουσικές και οι χοροί της αλλά και οι μαρτυρίες

ανθρώπων που έχασαν την πατρίδα τους – ανάμεσά τους και μια εξομολόγηση της μικρασιάτισας Φιλιώς Χαιδέμένου, που έφυγε από τη ζωή σε βαθιά γεράματα – συνθέτουν την πρώτη εκπομπή του «Εχει Γούστο την… Κυριακή».

Στο πλατό συνομιλούν η καθηγήτρια Νεώτερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Παντείου, Χριστίνα Κουλούρη, ο Λάμπρος Λιάβας, η Σοφία Σπυράτου, η Γιασεμή Κηλαηδόνη και ο σκηνοθέτης της έκθεσης «Δυο φορές ξένος» Ανδρέας Αποστολίδης .

Τραγούδια ερμηνεύουν οι: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Χρήστος Τσιαμούλης, Μάνος Κουτσαγγελίδης και Στέλλα Βαλάση. Επίσης τραγουδούν και χορεύουν οι «Γλεντιστάδες» του Συλλόγου Μεσοπιτών Λέσβου «Αναγέννηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα