ΠΟΣΠΕΡΤ: Απεργία την Τετάρτη 7/12

Συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων και των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθούν αυτή την εβδομάδα ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων.

Απεργούμε μαζί με όλα τα συνδικάτα του Τύπου στις 7 Δεκέμβρη, σε μια 24ωρη πανελλαδική απεργία που πρέπει και θα έχει απόλυτη συμμετοχή. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημόσια, ιδιωτικά, δημοτικά

και έντυπα δεν ξεχνάμε ότι έχουμε στοχοποιηθεί εδώ και έξι χρόνια πληρώνοντας δυσανάλογο τίμημα. Δεν θέλουμε καμία εξαίρεση.
Απαιτούμε τις θέσεις εργασίας μας, θέλουμε εργασία με δικαιοσύνη και ισονομία.

Απαιτούμε θέσεις με σταθερή και μόνιμη εργασία και όχι μπλοκάκια, όχι ενοικιαζόμενους, όχι outsourcing, ΟΧΙ στη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Απαιτούμε την κατάργηση όλης της μνημονιακής νομοθεσίας που διέλυσε το εργατικό δίκαιο, την πρόνοια και τους κοινωνικούς θεσμούς.
Απαιτούμε ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις με καθορισμό μισθών και όρων εργασίας, την κατάργηση της 6ης Π.Υ.Σ. και το σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες με ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, χωρίς κρατικό κι εργοδοτικό παρεμβατισμό.

Συνάδελφοι, έχουμε γράψει πολλά κι έχουμε πει άλλα τόσα για τα μνημόνια και τις πολιτικές της εξαθλίωσης και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Αν και η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως, έχουν στερέψει οι λέξεις και οι χαρακτηρισμοί για τις πράξεις των υποταγμένων στους δανειστές τοκογλύφους και την ευθύνη τους για όλα αυτά που σήμερα ζούμε και δεν προοιωνίζουν καλό μέλλον.

Συνάδελφοι, όλοι μαζί απεργούμε στις 7 Δεκέμβρη και πρέπει να είμαστε παρόντες στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, ώρα 12:00.
Επίσης καλούμε όλες και όλους στις 8 Δεκέμβρη, στα μεγάλα συλλαλητήρια των συνδικάτων που θα γίνουν στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στην Αθήνα, στο Μουσείο στις 11:00, προσυγκέντρωση.
Φτάνει πιά ο κατήφορος.
Διαδηλώνουμε και παίρνουμε το παρόν και το μέλλον στα χέρια μας.
Ο αγώνας των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, είναι χρέος και μονόδρομος.

The post ΠΟΣΠΕΡΤ: Απεργία την Τετάρτη 7/12 appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα