ΠΟΣΠΕΡΤ: 11 Ιούνη 2017, δύο χρόνια μετά

…μνήμες και χρέος

Δύο χρόνια πάνε από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Δύο χρόνια με λίγες χαρές, πολύ άγχος, πολλή στενοχώρια, με πολλή δουλειά μέχρι εξαντλήσεως, με αρκετές απώλειες συναδέλφων, όμως με τα ίδια όνειρα και την ίδια θέληση του δίχρονου αγώνα που δώσαμε για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Δύο χρόνια μετά, οι μνήμες και το χρέος μας σε όλους αυτούς που μας συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον αγώνα, που νικήσαμε χάρη σε αυτούς, ζωές

που χάθηκαν μέσα σε αυτόν, η αλληλεγγύη, η αυταπάρνηση, τα εργατικά και κοινωνικά μηνύματα, οι διαφανείς διαδικασίες και ο ανένδοτος αγώνας με προοπτική αλλά και αντοχή που έφεραν τη νίκη, είναι ορόσημα για το εργατικό κίνημα.
Ο ανυπέρβλητος, μοναδικός αυτός αγώνας και οι παρακαταθήκες που μας άφησε, είναι οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο με ενότητα, με διεκδίκηση, με αποτέλεσμα.

Δύο χρόνια μετά :

• εξακολουθούμε να είμαστε οργισμένοι και στενοχωρημένοι γιατί δεν μπορέσαμε να συμπαρασύρουμε και τη διοίκηση, ώστε να αποδώσουμε στην κοινωνία την ΕΡΤ που δικαιούται και που περίμενε συμπορευόμενη μαζί μας στον αγώνα της δημοκρατίας ενάντια στο μαύρο.

• η ΕΡΤ δεν έχει γίνει το σημείο αναφοράς, όπως θα έπρεπε. Διεκδικούμε να είναι πλουραλιστική, ανεξάρτητη, φορέας πολιτισμού και ενημέρωσης, φωνή της κοινωνίας, φωνή της Ελλάδας στον κόσμο, που θα αγωνίζεται με όλες τις δομές της για ένα καλύτερο αύριο και με προβολή χωρίς αποκλεισμούς των κοινωνικών, πολιτιστικών, πολιτικών ρευμάτων και κινημάτων με εξαίρεση αυτούς που ενσπείρουν τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

• πολλές παθογένειες του παρελθόντος είναι παρούσες που μαζί με την έλλειψη προσωπικού, στρατηγικού σχεδιασμού, με έλλειψη κύριου εξοπλισμού (μεγάλη ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνολογίας), αφαίμαξης του ανταποδοτικού τέλους, αναξιοκρατία, αυταρχισμό, χωρίς οργανόγραμμα, ΓΚΠ, με μισθολόγιο πολλών ταχυτήτων κλπ, καθώς και τις εμμονές ορισμένων, δίνουν το δικαίωμα σε πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούν ιδιοτελή και ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, να «ασελγούν» σε βάρος της ΕΡΤ και των εργαζομένων της καθώς και του ρόλου που μπορεί να έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, αυτή την περίοδο της μεγάλης κρίσης.

• συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια ΕΡΤ σύγχρονη, λειτουργική, που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας, που θα αφουγκράζεται το σφυγμό της και που θα κάνει πράξη τα «θέλω» της.

• συνεχίζουμε να παλεύουμε για την πλήρη ανασυγκρότηση της ΕΡΤ, την αυτονομία, την προμήθεια απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού και τον εκσυγχρονισμό τους καθώς και την επιστροφή της ακίνητης περιουσίας που έχει παραχωρηθεί σε τρίτους.
• συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την ενημέρωση στη βάση των πραγματικών αναγκών και προβλημάτων του λαού, με στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου και της αξιοπιστίας της ΕΡΤ.

• συνεχίζουμε να παραμένουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και μαχόμαστε συσπειρωμένοι απέναντι στις «σειρήνες» ή τη λάσπη της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας και ολιγαρχίας.

• συνεχίζουμε να έχουμε στόχο, σχέδιο, όραμα και να θέλουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ΕΡΤ της καρδιάς μας, για την ΕΡΤ αντάξια αυτής της κοινωνίας που στέκεται όρθια ακόμα και στα δύσκολα.

The post ΠΟΣΠΕΡΤ: 11 Ιούνη 2017, δύο χρόνια μετά appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα