Ποιοι «πεζόδρομοι» γίνονται από το Σάββατο πραγματικοί πεζόδρομοι

Στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας

Μέχρι σήμερα είναι πεζόδρομοι μόνο στα χαρτιά. Από το Σάββατο 1η Απριλίου, ο δήμος Αθηναίων κάνει την αρχή και στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, τους αποδίδει στους πεζούς.

Ο λόγος για τις κάθετες στην οδό Αθηνάς οδούς, Βύσσης και Καϊρη, στην καρδιά του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, που αρχής γενομένης από το Σάββατο 1η Απριλίου, γίνονται στην πράξη

πεζόδρομοι.

Οι οδηγοί για να αποφύγουν την ταλαιπωρία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από το ερχόμενο Σάββατο η διέλευση του Εμπορικού Τριγώνου προς την οδό Αθηνάς θα γίνεται μόνο από τις οδούς Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας. Η οδός Χρυσοσπηλιωτίσσης από το ύψος της Πραξιτέλους θα είναι κλειστή.

Η εξέλιξη των θεσμοθετημένων, εδώ και πολλά χρόνια, πεζοδρόμων σε πραγματικούς πεζόδρομους είναι μία πρώτη παρέμβαση του δήμου Αθηναίων για τη μετατροπή του Εμπορικού Τριγώνου σε ένα τρίγωνο πρότυπο, με κανόνες στη διαχείριση του Δημόσιου Χώρου, τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την αφισοκόλληση και το γκράφιτι. Η ενημέρωση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τις κυοφορούμενες παρεμβάσεις έχει ξεκινήσει, η συζήτηση είναι παραγωγική, με θετικό πρόσημο για την αποκατάσταση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας.

The post Ποιοι «πεζόδρομοι» γίνονται από το Σάββατο πραγματικοί πεζόδρομοι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα