Πανεπιστημιακός χειρουργός εκτός από φακελάκια χρέωνε και τα εμφυτεύματα σε ασθενείς!

Πηγή newpost.gr

Πρωτοφανές

Του Θάνου Πασχάλη

Κοχλιακές εμφυτεύσεις σε ασθενείς του (παιδιά και ενήλικες με απώλεια ακοής η βαρηκοΐας) διενεργούσε παρανόμως και με το αζημίωτο σε Ωτορινολαρυγγολογική (ΩΡΛ) κλινική ιδιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, διευθυντής αντίστοιχης Πανεπιστημιακης κλινικής Νοσοκομείου του ΕΣΥ, παρότι αυτό απαγορεύεται ρητά από το

νόμο.

Πρόκειται, σύμφωνα με πόρισμα που συνέταξαν οι Επιθεωρητές Υγείας μετά από σχετική έρευνα, για ομότιμο καθηγητή της Ιατρικής σχολής ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής (ΩΡΛ) Κλινικής του Δημόσιου Νοσοκομείου στη συμπρωτεύουσα και του μέλους της επιτροπής Κοχλιακών Εμφυτεύσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας πραγματοποιούσε τις κοχλιακές εμφυτεύσεις των ασθενών σε ιδιωτική κλινική, επικαλούμενος στους συγγενείς το επείγον της επέμβασης, με την αμοιβή του να αγγίζει τα 5.000 ευρώ. Εκτός από το φακελάκι οι συγγενείς των ασθενών χρεώνονταν επίσης και το κόστος των κοχλιακών εμφυτευμάτων τα οποία προμηθεύονταν από εταιρεία στην οποία ο ίδιος ήταν ο βασικός μέτοχος, αναφέρουν στα συμπεράσματα του πορίσματος τους οι Επιθεωρητές Υγείας.

«Λόγω της θέσης του, εκμεταλλεύονταν την ψυχολογική και συναισθηματική φόρτιση των γονέων των μικρών ασθενών και επικαλούμενος το επείγον της επέμβασης ,τους ωθούσε προς την ιδιωτική ΩΡΛ κλινική (με την υπόσχεση ότι το εμφύτευμα θα πληρωθεί αργότερα από τον ασφαλιστικό φορέα) προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος. Διενεργούσε τις κοχλιακές εμφυτεύσεις είτε μέσω των εφεδρικών εμφυτευμάτων που είχε από την εταιρεία ,είτε αναγκάζοντας τους γονείς των ασθενών να καταθέσουν εγγυητική επιταγή στην εταιρεία προκειμένου να προμηθευτούν το εμφύτευμα. Στη συνέχεια ,πάλι λόγω της θέσης του, διακόμιζε τους ασθενείς στην ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του ΕΣΥ και παραποιώντας τα ιατρικά αρχεία ,χρέωνε στο νοσοκομείο και τον ασφαλιστικό φορέα τη νοσηλεία για την κοχλιακή εμφύτευση. Με το πρόσχημα ότι επείγει η κοχλιακή εμφύτευση αλλά καθυστερεί η έγκριση κοχλιακής εμφύτευσης από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ανάγκασε τους γονείς των ασθενών……να τον πληρώσουν ιδιωτικά για την επέμβαση προς 4.500 και 5.000 ευρώ».

Μάλιστα, όπως συμπληρώνουν οι Επιθεωρητές Υγείας ,επικαλούνταν επίσης ,για να επισπεύδει τις επεμβάσεις στην ιδιωτική κλινική, ακόμα και ψευδείς διαγνώσεις η και απεργίες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης, σύμφωνα με το πόρισμα, χρέωνε στους συγγενείς των ασθενών και έξοδα επίσκεψης στο ιδιωτικό του ιατρείο από 70 -300 ευρώ πριν την οριστικοποίηση της επέμβασης στο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Οι Επιθεωρητές Υγείας απέστειλαν το πόρισμά τους για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, στο ΣΔΟΕ για διερεύνηση αθέμιτου και παράνομου πλουτισμού ,στον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να του αφαιρεθεί ο τίτλος του ομότιμου καθηγητή και στη διοίκηση του δημόσιου νοσοκομείου προκειμένου να του καταλογιστούν τα χρήματα που έλαβε ως ειδική αμοιβή για το κλινικό έργο που παρείχε.

Δείτε το πόρισμα ΕΔΩ

The post Πανεπιστημιακός χειρουργός εκτός από φακελάκια χρέωνε και τα εμφυτεύματα σε ασθενείς! appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα