ΩΡΑ Ελλάδας!…Ώρα Ευρώπης!.. ΩΡΑ Αντώνη Σαμαρά!…

ΜΕΤΑ από δυόμιση και πλέον χρόνια οικονομικής κρίσης όπου η χώρα μας πέρασε από πολλά μποφόρ αναταράξεων και μεταβολών ολόκληρου του πολιτικού σκηνικού, η Ελλάδα έχει από την Πέμπτη το απόγευμα Κυβέρνηση. 

Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Τα σαράντα μέλη της νέας κυβέρνησης που προέκυψαν μετά από διαβουλεύσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ
και ΔΗΜ.ΑΡ ως προς τα πρόσωπα είχαν και έχουν ένα κοινό στόχο: να σταλεί μήνυμα στους Ευρωπαίους Εταίρους μας ότι ΄΄αρχίζει μια νέα εποχή σχέσεων με την ΕΕ΄΄. Κυρίως όμως ότι ΄΄ η Ελλάδα είναι πιστό μέλος της Ενωμένης Ευρώπης. Θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Και  τέλος ότι το ευρώ θα είναι το κοινό νόμισμα για την χώρα μας, με προσπάθεια ανάπτυξης και προοπτικής εξόδου από την κρίση΄΄.ΕΝΑ βαρύτατο φορτίο ευθύνης που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας, σε βάθος χρόνου, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.Οι βαθιές ανάσες ανακούφισης των εταίρων μας μετά την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο από τον σχηματισμό κυβέρνησης με την συμμετοχή και δύο ακόμη κομμάτων (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜ.ΑΡ), ανοίγει έστω και δύσκολα τις πόρτες διαπραγμάτευσης και αλλαγής συγκεκριμένων όρων του μνημονίου.ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ που ξεκινά θα είναι καθοριστικό για την πορεία της χώρας. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 σε ποσοστό ίσως μεγαλύτερο του 70%, παρά το γεγονός ότι μεσολαβεί το καλοκαίρι , τα πάντα θα κινούνταν γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο, την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η άποψη μας αυτή ενισχύεται με όσα συμβαίνουν στην Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία αλλά και την Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, τη Δανία και την Αυστρία. Με άλλα λόγια στην Ευρώπη Βορρά και Νότου όπως η κρίση οδήγησε σ’ αυτόν τον  γεωγραφικό προσδιορισμό όπου υποχρεωτικά η Ελλάδα θα πρέπει να μετέχει ενεργά και σε όλες τις κατευθύνσεις.

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ και η προσέγγιση των προβλημάτων του Νότου, έγκαιρα είχε εντοπίσει και προσεγγίσει ο Αντώνης Σαμαράς. Οι επαφές και συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού εδώ και ένα χρόνο, εντατικοποιήθηκαν αναμφισβήτητα από την ώρα που οι αρχηγοί και άλλων κρατών, συμπεριλαμβανόμενου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναγνώρισαν τη ‘’λάθος συνταγή του μνημονίου και όρων της δανειακής σύμβασης‘’ όπως τονίζονταν σε κάθε περίπτωση.Η ΕΠΙΜΟΝΗ του προέδρου της ΝΔ και σημερινού Πρωθυπουργού της κυβέρνησης, στις θέσεις του έγιναν όχι απλώς κατανοητές αλλά και μπήκαν στο τραπέζι των συζητήσεων στις συναντήσεις που είχε διαδοχικά με: Μάρτενς, Ντόλ, Μπαρόζο, Φαν Ρομπάϊ, Κένυ, Όρμπαν, Λετέρμ, Ραχόϊ,   Κοέλιο, Μόντι, Μέρκελ, Χριστόφια αλλά και τους Μπερλουσκόνι, Μπορίσωφ, Μάρτιν Σούλτς και Μπούζεκ (Οι δύο τελευταίοι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).ΑΝ στους πιο πάνω προστεθούν οι εκπρόσωποι της Τρόικας, Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών, συμπληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος επαφών και σχέσεων που αναμένουν τώρα την υλοποίηση των προσδοκιών τους:για σύντομη έξοδο από της Ελλάδας από την κρίση, ιδιαίτερα όμως τον φερέγγυο συνομιλητή τους και τον ηγέτη που από την ΄΄αμφισβήτηση΄΄ αναδεικν
Keywords
Τυχαία Θέματα