Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο πλευρό της Αθήνας

Υιοθέτησαν ομόφωνα την πρόταση του Γ.Καμίνη για Δίκτυο Πόλεων στο προσφυγικό

Μεγάλη επιτυχία για την Αθήνα. Οι δήμαρχοι των 28 πρωτευουσών της Ε.Ε., που συνεδρίασαν στο Άμστερνταμ, υιοθέτησαν ομοφώνως την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη για τη συγκρότηση Δικτύου Πόλεων Αλληλεγγύης για την προσφυγική κρίση.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς την πρόταση του δημάρχου Αθηναίων υποστήριξαν οι δήμαρχοι του Άμστερνταμ κ. Eberhard van der Laan και της Βιέννης κ. Michael Haupl, με τη συνδρομή

του Παρισιού, της Μαδρίτης και της Λισαβόνας, που σημείωσαν ότι οι πόλεις, όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις των κρατών-μελών, πρέπει να δείξουν μεταξύ τους αλληλεγγύη αφού η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, πέφτει κατά κύριο λόγο στις πλάτες τους. Η πολιτική πρωτοβουλία της συγκρότησης Δικτύου Πόλεων Αλληλεγγύης θα υλοποιηθεί μέσα από το Partnership Urban Agenda της Ε.Ε. με την τεχνική υποστήριξη του δικτύου ευρωπαϊκών πόλεων Eurocities.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως η δήμαρχος Βαρκελώνης κυρία Ada Colau, κατά την επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων εκεί, ανακοίνωσε ότι η πόλη της είναι έτοιμη να υποδεχθεί 100 πρόσφυγες από την Αθήνα.

«Οι πόλεις σώζουν την τιμή της Ευρώπης», τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Καμίνης στη Συνάντηση των Δημάρχων των 28 πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική κυρίας Corina Cretu. Ο δήμαρχος Αθηναίων, που ήταν ο κύριος ομιλητής στην ενότητα με θέμα: «Το Προσφυγικό ζήτημα και ο ρόλος των Πόλεων στις πολιτικές Ένταξης», τόνισε ότι η πόλη της Αθήνας διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, σημειώνοντας ότι η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο προσφυγικό κύμα, καθώς δεν διέθετε στρατηγική. Παράλληλα, υπογράμμισε ο κ.Καμίνης ότι η Ελλάδα συνάντησε την αμετακίνητη στάση των υπολοίπων χωρών της ΕΕ, οι οποίες προέκριναν τα κλειστά σύνορα, ματαιώνοντας ουσιαστικά μία από τις βασικές αρχές του δικαίου, εκείνη της αίτησης και παροχής ασύλου.

Κατά τη Συνάντηση των Δημάρχων των 28 Πρωτευουσών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητήθηκαν τρία ακόμη ζητήματα: η ποιότητα του αέρα στις πόλεις, το θέμα της κατοικίας και η ασφάλεια.

The post Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στο πλευρό της Αθήνας appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα