Οι ενστάσεις των καναλαρχών τραβούν σε μάκρος την αδειοδότηση

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιχαίρει νομίζοντας ότι θα έχει οφέλη…

Κάποιοι λένε ότι θα φθάσει Νοέμβριος και ακόμη δεν θα έχει ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο μετά την προκήρυξη των αδειών… Άλλοι πιστεύουν ότι θα έρθουν Χριστούγεννα και η κατάσταση θα παραμένει όπως είναι σήμερα… Και βέβαια υπάρχουν άλλοι που υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν θα εφαρμοστεί ο Νόμος Παππά ή τουλάχιστον αυτό εύχονται!

Ήδη στις 17 του μηνός θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολής του MEGA,

με την οποία ζητά στην ουσία να παγώσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών… Την ίδια ώρα και οι υπόλοιποι σταθμοί με ξεχωριστές προσφυγές επιχειρούν να μπλοκάρουν ή να καθυστερήσουν το διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι προσφυγές αφορούν σε έξι τηλεοπτικούς σταθμούς, διαφορετικές όπως ήδη αναφέρθηκε, ενώ επιπλέον «τρέχει» και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ), είναι προφανές ότι οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία για μέσα Αυγούστου, θα πάνε αρκετά πιο πίσω.

Όπως και να ‘χει το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει κατά πόσο η διαδικασία είναι σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος… Σημαντικός παράγοντας, άλλης τάξης όμως, είναι και ο βαθμός αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Για αυτό οι ψίθυροι ότι ενδεχομένως η καθυστέρηση διευκολύνει πολιτικά την κυβέρνηση… Μπορεί να έχουν βάση σε μια λογική μικροπολιτικής… Ωστόσο δεν θα έπρεπε να είναι αυτό το ζητούμενο, διότι εύκολα μπορεί μια διαδικασία που ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις να εξελιχθεί σε μπούμερανγκ!

The post Οι ενστάσεις των καναλαρχών τραβούν σε μάκρος την αδειοδότηση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα