Ο Στέλιος, ο Νίκος και οι Μητσοτάκηδες

Η αγωνία της ΝΔ οι γκαφατζήδες

Γράφει ο Πολιτικός

Η αγωνία της ΝΔ να αποδείξει ότι όλοι “ίδιοι είμαστε” γίνεται στρατηγική. Εδώ και καιρό παρακολουθούμε την αγωνία της Πειραιώς αλλά και των καναλαρχών να δημιουργήσουν σκάνδαλα σε μια εξίσωση διαπλοκής που στόχο εχει τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τη σταθερότητα της κυβερνησης. Η λάσπη και ο κιτρινισμός

φτιάχνουν πρωτοσελιδα και τίτλους αλλά χωρις να καταθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία να τα πάνε στον εισαγγελέα. Αφού η υπόθεση σκάνδαλα δεν έβγαλε πουθενά καθώς “πού να συγκριθείς μαζί μου” που λέει και το λαϊκό άσμα… Μονο τα «μαύρα ταμεία» της Siemens αποτελούν την κορωνίδα των σκανδάλων με συγκεκριμένους συνεργούς.

Μπορεί να βρέθηκαν στο επίκεντρο των υποθέσεων- σκανδάλων που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, ωστόσο για τους ίδιους φαίνεται πως η ζωή συνεχίζεται και μάλιστα κάνουν και υποδείξεις.

Η νέα ανακάλυψη ακούει στο όνομα “οικογενειοκρατία” αλλά και σ’ αυτήν την περίπτωση οι γκαφατζηδες σύμβουλοι του Κυριακού Μητσοτάκη ξαναχτύπησαν. Προσέξτε σηκώνουν ένα θέμα που ειναι συνώνυμο με την οικογένεια Μητσοτάκη. Ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης την ώρα που έπεφταν τα αυτογκόλ βροχή με τη σημαία, την επίθεση Καμμένου στον Πρόεδρο της Βουλής και τα μπρος πίσω Γαβρόγλου για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τελευταίο επεισόδιο η υπόθεση Παππά. Για να δούμε την υπόθεση.

Η ΝΔ αντέδρασε στον διορισμό του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, στη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

«Ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!», σημειώνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

Σε ανακοίνωση-απάντηση στη ΝΔ διευκρινίζεται πως ο Στέλιος Παππάς θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

«Ας το καταλάβουν μια και καλή στη ΝΔ, που κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαιδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ. Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά» απαντά συγκεκριμένα στη ΝΔ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ , θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή.

Να θυμίσουμε ότι με μια επικριτική ανάρτηση στο διαδίκτυο σχολίασε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης την τοποθέτηση του Στέλιου Παππα στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ.

«Με αφορμή την τοποθέτηση του πατέρα του αποτυχημένου υπουργού – καναλάρχη Νίκου Παππά, Στέλιου, στη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ – αφού πρώτα τον κρατικοποίησαν – ανέσυρα ένα tweet του Α. Τσίπρα! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι οικογενειοκρατία, αλλά καθεστώς!», έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Λαζαριδης.

Έχουμε και λέμε, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτακη και κάτι παρατρεχάμενοι του μπορούν να διαμαρτύρονται για οικογενειοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ;

Η απάντηση εύκολη, ας κοιτάξουν τα βιογραφικά τους και που και απο ποιους διορίστηκαν, οπως και ο αρχηγός της ΝΔ, η αδερφή του πριν γίνει βουλευτής, ο γιος της μέχρι τα τριτο-τεταρτοξάδερφα του τελευταίου συγγενή τους.

Αυτό, ομως τι σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κανει ο,τι θέλει χωρις κριτική, μπορεί να ακολουθεί ίδιες τακτικές;

Σε καμία περίπτωση!

Η περίπτωση του Στέλιου Παππά ειναι ίδια;

Ο Στέλιος, δεν είναι ο πατέρας του υπουργού Νίκου Παππά οπως θέλουν να τον εμφανίσουν με γκεμπελικες μεθόδους κάποιοι. Έχει ιστορία και αγώνες στην Αριστερά και μάλιστα ως στέλεχος πρώτης γραμμής. Η θεση στην οποία διορίστηκε είναι πολυ κατώτερη της κομματικής θέσης του και της ιστορίας του.

Με έντονη αντιδικτατορική δράση την περίοδο της επταετίας, ο Στέλιος Παππάς θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προέρχεται από τη μήτρα του Συνασπισμού, την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ενώ ήταν και ο εκδότης του επίσημου περιοδικού της οργάνωσης. Δραστηριοποιήθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού μαζί με ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Γιάννης Μπανιάς. Στη συνέχεια με την διάσπαση του Ενιαίου Συνασπισμού, δε μεταπήδησε στο ΚΚΕ, αλλά παρέμεινε στο κόμμα, δραστηριοποιούμενος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Καισαριανής, όπου ασχολήθηκε με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, ενώ εργαζόταν στη ΔΕΗ,όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση.

Ο Στελιος Παππας ας κατηγορηθεί για αυτά που θα κανει ή έκανε. Οτι ο πατέρας του ηταν αριστερός και οτι ο ίδιος δεν ειναι αλεξιπτωτιστής στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούν να κατηγορήσουν ακόμα και τον πατέρα του, στον οποιο οφείλεται η πολιτική του δράση, καθώς συμμετείχε στον πόλεμο της Αλβανίας και στη συνέχεια στην Εθνική Αντίσταση ως σύντροφος και συμπολεμιστής του Άρη Βελουχιώτη.

Οτι οικογενειακά ηταν αριστεροί, ειναι κι αυτό μια οπτική οικογενειοκρατίας όχι για τις μίζες αλλά για τη δημοκρατία και για τις πολιτικές τους απόψεις, που φυλακίστηκε και είδε τον αδερφό του να τραυματίζεται στην εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο Στέλιος μπορεί να κατηγορηθεί για “οικογενειοκρατία” αγώνων για τις ιδέες της αριστεράς και της δημοκρατίας αλλά είναι πολυ φθηνό οτι ως πατέρας του Νίκου διορίσθηκε στον ΟΑΣΘ…

The post Ο Στέλιος, ο Νίκος και οι Μητσοτάκηδες appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα