Ο μοιραίος κ.Τσίπρας...

Ανακοίνωση Θεοχάρη

Η ανακοίνωση των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων για τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό, καθώς και η ανακοίνωση του ΔΣΑ με αντικείμενο την κρίση που έχει ξεσπάσει στο ΣτΕ, κλιμακώνουν τη σχετική αντιπαράθεση.

Ο νόμος Παππά, σύμφωνα με την άποψη επιφανών νομικών, είναι αντισυνταγματικός, ωστόσο την αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνει έχει το ΣτΕ. Οιοσδήποτε μπορεί να υποθέσει ότι ο νομός Παππά είναι προφανέστατα αντισυνταγματικός που δε θα «άντεχε» στην ουσία του στο ΣτΕ και ως εκ τούτου οδηγηθήκαμε

στην πρωτοφανή αναβολή.

Ο μοιραίος κ. Τσίπρας, προεξοφλώντας από τη Θεσσαλονίκη την απόφαση (ε, δεν γίνονται αυτά), έχει δημιουργήσει πολιτειακό ζήτημα στα όρια της ανωμαλίας: Θα αποφασίσει ή όχι το ΣτΕ την πτώση της Κυβέρνησης; Ο Πρωθυπουργός όφειλε να «προστατέψει» τον Πρόεδρο του ΣτΕ, όχι να τον θέσει προ διλήμματος που δε θα έπρεπε να βρίσκεται.

Ο κ. Τσίπρας κάνει συνεχώς λάθη και αντί να τα διορθώνει, κτίζει πάνω σ’ αυτά. Αν δεν μπορεί, ας φύγει. Παρέλαβε κράτος, έστω υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο, ας μην παραδώσει failed state.

The post Ο μοιραίος κ.Τσίπρας... appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα