Ο Γιάννης Θεωνάς νέος διοικητής του ΙΚΑ

Νέος διοικητής του ΙΚΑ, του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, αναλαμβάνει ο Γιάννης Θεωνάς. Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε για τη θέση ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ύστερα από την παραίτηση στις 2 Ιουνίου, για προσωπικούς λόγους, του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ο Γιάννης Θεωνάς

είναι οικονομολόγος και την τελευταία δεκαετία ήταν μέλος της Κ.Ε. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, της οποίας υπήρξε μάλιστα και γενικός γραμματέας από το 1992 ως το 1994.

Νέος υποδιοικητής, στη θέση του κ. Θεωνά, ορίζεται ο νομικός Διονύσιος Καλαματιανός, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της ΑΣΟΕΕ και μέλος της ομάδας για την κοινωνική ασφάλιση της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα νέα δεδομένα, η διοίκηση του ΙΚΑ διαμορφώνεται ως εξής:

Διοικητής: Γιάννης Θεωνάς

Υποδιοικητής: Γιάννης Δούκας

Υποδιοικητής: Διονύσης Καλαματιανός

Υποδιοικητής: Βασιλική Τριανταφυλλίδη, που παραμένει.

«Το νέο διοικητικό σχήμα με βάση την εμπειρία των μελών του μέσα από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος, αλλά και τη βαθιά επιστημονική γνώση της κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας διοίκησης, θα προχωρήσει στις απαραίτητες τομές και θα χαράξει μια πολιτική ανθρωποκεντρική, που θα άρει τις αδικίες και θα προστατεύει τους ασφαλισμένους, αλλά και τους εργαζόμενους του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας» τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

«Με τη στήριξη του στελεχιακού δυναμικού του ΙΚΑ, η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του Ιδρύματος, στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του, στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του, με στόχο την αναβάθμιση του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης» σημειώνεται ακόμη.
Πηγή avgi.gr

The post Ο Γιάννης Θεωνάς νέος διοικητής του ΙΚΑ appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα