Ντάισελμπλουμ και άλλοι αξιωματούχοι αποδέκτες των νέων τρομοδεμάτων

Δέκα ήταν τελικώς τα δέματα-βόμβες που είχαν αποστείλει προς Ευρωπαίους αξιωματούχους τα μέλη της «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μετά από εκείνα που έφτασαν στο γραφείο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε, το τελευταίο τετραήμερο, στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι άλλα οκτώ δέματα

με εκρηκτική ύλη και παραλήπτη τον Ντάισεμπλουμ και διάφορους οικονομικούς φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολυεθνικές εταιρείες.

Ως αποστολείς εμφανίζονταν πανεπιστημιακοί, οικονομολόγοι προκειμένου να δίνεται η απαραίτητη «πειστικότητα» αλλά και ο συμβολισμός στην αποστολή των «τρομοδεμάτων».

Η έρευνα της ΕΛΑΣ στο Κρυονέρι έγινε με βάση τα δεδομένα που είχαν προκύψει το Νοέμβριο του 2010, όταν η «Συνωμοσία» είχε στείλει 14 δέματα βόμβες προς Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και ξένες πρεσβείες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και τα οκτώ νέα δέματα που εντοπίστηκαν στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι έχουν τη ίδια δομή και παρόμοια, μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, με αυτά που είχαν σταλεί σε Γερμανία και Γαλλία.

Τα «άθικτα» αυτά δέματα μετά τον έλεγχο τους από τα ΤΕΕΜ θα σταλούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ για τυχόν έλεγχο αποτυπωμάτων, δειγμάτων DNA κ.λπ. ενώ γίνεται έλεγχος για το χρόνο και τον τρόπο αποστολής τους.

Μετά και από αυτά τα ευρήματα αναμένεται να σταλεί νέο κείμενο της «Συνωμοσίας» για την αποστολή των δεμάτων.
Πηγή in.gr

The post Ντάισελμπλουμ και άλλοι αξιωματούχοι αποδέκτες των νέων τρομοδεμάτων appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα