Νέο βίντεο-σοκ: οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν γάλλο όμηρο στην Αλγερία

Φρίκη προκαλεί το νέο βίντεο που ανάρτησαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Διαδίκτυο αλγερινοί τζιχαντιστές, μέλη ομάδας που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο καταγράφεται ο αποκεφαλισμός ενός Γάλλου που είχε απαχθεί την Κυριακή στην Αλγερία.

Πρόκειται για τον 55χρονο ορειβάτη και οδηγό βουνού Ερβέ Γκουρντέλ, από τη Νίκαια της Γαλλίας, ο οποίος κρατούνταν όμηρος από μέλη της ένοπλης ομάδας Τζουντ αλ Χαλίφα (Στρατιώτες

του Χαλιφάτου), που δρα στην Αλγερία και συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο έχει τίτλο «Αιματηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της Γαλλίας». Ο αποκεφαλισμός του ομήρου έγινε ως «απάντηση» των τζιχαντιστών στη στρατιωτική δράση που ανέλαβε εναντίον τους η Γαλλία στο Ιράκ, όπως αναφέρεται στο βίντεο.

«Ο συμπατριώτης μας Ερβέ Γκουρντέλ δολοφονήθηκε από μια τρομοκρατική ομάδα άνανδρα, απάνθρωπα και αισχρά», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι οι γαλλικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, θα συνεχιστούν.

Σοκαριστικό βίντεο

To βίντεο ξεκινά με πλάνα στα οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Γαλλίας στην εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Στη συνέχεια εικονίζεται ο Ερβέ Γκουρντέλ γονατισμένος με τα χέρια του δεμένα στην πλάτη. Πίσω του στέκονται τέσσερα μέλη της οργάνωσης, με τα πρόσωπά τους καλυμμένα.

Ενας από αυτούς διαβάζει μία δήλωση στα αραβικά, που περιέχει κατηγορίες κατά της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει την επέμβαση των «εγκληματιών σταυροφόρων από τη Γαλλία» εναντίον των μουσουλμάνων στην Αλγερία, το Μαλί και κυρίως στο Ιράκ.

Στη συνέχεια, ρίχνουν τον Γκουρντέλ στο έδαφος και τον αποκεφαλίζουν. Στο βίντεο δεν καταγράφεται ο αποκεφαλισμός. Ωστόσο, δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονία του Γκουρντέλ εμφανίζεται ένα μέλος της οργάνωσης να κρατά στα χέρια του το κεφάλι του Γάλλου.

Η απαγωγή του Γκουρντέλ έγινε στην ορεινή περιοχή Τίζι Ούζου στα ανατολικά της Αλγερίας, ενώ έκανε πεζοπορία.

Τη Δευτέρα η οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο μέλος της απειλούσε ότι θα σκοτώσει τον γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Το τελεσίγραφο απέρριψαν δημοσίως τόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, όσο και ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς είχε δηλώσει από τη Νέα Υόρκη ότι «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μια τρομοκρατική ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει τη θέση της Γαλλίας».

Η απαγωγή τoυ Γκουρντέλ σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους προς τους οπαδούς του να επιτεθούν στους πολίτες των χωρών που έχουν ενταχθεί στη διεθνή συμμαχία κατά της οργάνωσης.

«Εάν μπορείτε να σκοτώσετε έναν αμερικανό ή ευρωπαίο άπιστο – κυρίως κακούς και βρωμερούς Γάλλους- ή έναν Αυστραλό ή Καναδό, ή οποιονδήποτε πολίτη χώρας που συμμετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, στηριχθείτε στον Αλλάχ και σκοτώστε τον με οποιονδήποτε τρόπο», δήλωσε ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, σε μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο σε πολλές γλώσσες.

Η Αλγερία είχε αναπτύξει τις δύο τελευταίες ημέρες περίπου 1.500 στρατιώτες στην Καβυλία (βορειοανατολικά) προσπαθώντας να εντοπίσει τον Ερβέ Γκουρντέλ.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Νέο βίντεο-σοκ: οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν γάλλο όμηρο στην Αλγερία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα