Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

Το πτώμα ενός νεαρού άνδρα, σε προχωρημένη σήψη, εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής, στον Κατσικά Ιωαννίνων, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, στη λίμνη Παμβώτιδα αλλά και στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σορός ανήκει στον 20χρονο Βαγγέλη Γιουκουμάκη, τον σπουδαστή που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι τη σορό αναγνώρισε ο θείος του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ρούχα του προσομοιάζουν αυτά που φορούσε ο 20χρονος όταν εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική

Σχολή Ιωαννίνων. Αναμένεται και επισήμως η ταυτοποίηση της σορού, καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι αλλοιωμένα.

Στο σημείο έσπευσε ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που θα διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου.

Το πόρισμα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του σπουδαστή από το Ρέθυμνο αναμένεται τη Δευτέρα, μετά τη νεκροτομή.

Το χρονικό της ανεύρεσης
Τη σορό του νεαρού βρήκε ένα ζευγάρι που σταμάτησε στην περιοχή νωρίς το πρωί της Κυριακής, λόγω βλάβης στο αυτοκίνητό του. Η σορός βρέθηκε σε χωράφι, 60 μέτρα από χωματόδρομο και 500 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7:40 ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από ένα ζευγάρι για την ανεύρεση σορού σε προχωρημένη σήψη μέσα σε χωράφι με λάσπες σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ενημερώθηκε και ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Αρχικά οι αστυνομικοί είδαν πως πρόκειται για άτομο νεαρής ηλικίας. Επειδή τα ρούχα του έμοιαζαν πολύ με αυτά που φορούσε ο νεαρός την ημέρα που εξαφανίστηκε ενημερώθηκε και ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του, ο οποίος εκτιμάται πως ήταν στο συγκεκριμένο σημείο επί περίπου 30 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του άτυχου νεαρού έχει ορίσει δικό της πραγματογνώμονα στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτιών και συνθηκών θανάτου του.

Σε κοντινή απόσταση, σχεδόν δίπλα στο πτώμα, βρέθηκε και ένα μαχαίρι το οποίο μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστεί. Ωστόσο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν σε θέση να πουν με βεβαιότητα αν έχει χρησιμοποιηθεί ή όχι. Και συμπλήρωναν πως με βάση τα αποτελέσματα από τη νεκροτομή (εάν έχει σημάδια στα ρούχα του ή τραύματα) θα εξακριβωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί αιχμηρό αντικείμενο και εάν πρόκειται για αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι «το σημείο που βρέθηκε το πτώμα μας δυσκολεύει ως προς την έρευνα λόγω της μορφολογίας του, αλλά και επειδή τις τελευταίες ημέρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα την πιθανή αλλοίωση στοιχείων που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις».

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί επί έναν μήνα κανείς δεν είχε βρει το πτώμα οι ίδιοι αξιωματικοί ανέφεραν πως στις έρευνες για τον εντοπισμό του νεαρού συμμετείχαν πολλοί αστυνομικοί (σημειώνεται πως είχαν σταλεί κλιμάκια εξειδικευμένων αστυνομικών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα) καθώς επίσης και αρκετοί εθελοντές αλλά πιθανόν λόγω του σημείου δεν ήταν εύκολη η ανεύρεση του.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα