Μυστηριώδες αιλουροειδές αναστατώνει τη Σητεία

Μετά το Σήφη τον κροκόδειλο στο Ρέθυμνο ένα άλλο σπάνιο για την περιοχή ζώο έρχεται τώρα να αναστατώσει την Κρήτη, με τις αρχές να έχουν εξαπολύσει… κυνηγητό για να εντοπίσουν μια μεγάλη αγριόγατα!

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost, το αιλουροειδές εμφανίζεται κυρίως της νυχτερινές ώρες και έχει μήκος περίπου ένα μέτρο. Πολίτες κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι το ζώο εθεάθη στην περιοχή της Αγιάς Φωτίας του δήμου Σητείας και εικάζεται ότι είναι κρητικός αγριόγατος.

Είναι η δεύτερη ημέρα που οι αρχές αναζητούν

τα ίχνη του αιλουροειδούς αλλά μέχρι στιγμή δεν έχουν καταφέρει να το εντοπίσουν.

Παρόλα αυτά, οι μαρτυρίες πολιτών συνεχίζονται και πλέον αναζητούντα φωτογραφίες ή βίντεο του ζώου για να μπορέσουν οι ειδικοί να αναγνωρίσουν το είδος του αιλουροειδούς.

Ο κρητικός αγριόγατος (Felis silvestris cretensis), που ονομάζεται και φουρόγατος, είναι ένα αιλουροειδές που ζει στην Κρήτη. Εντοπίστηκε και καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1953 αλλά θεωρείτο εδώ και πολλά χρόνια εξαφανισμένο είδος.

Το 1996, όμως, δύο φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια εντόπισαν και αιχμαλώτισαν έναν φουρόγατο.

Ο Κρητικός αγριόγατος είναι αρκετά μεγαλύτερος από τις οικόσιτες γάτες και τα αρσενικά έχουν μήκος 50 εκατοστά ενώ η ουρά τους φτάνει τα 30 εκατοστά.

Το αιλουροειδές τρέφεται κυρίως με λαγούς και ζει σε πουρναρότοπους και σε θαμνώνες μεσογειακής βλάστησης με αραιά δέντρα σε υψόμετρο 900 με 1200 μέτρων.
Πηγή ethnos.gr

The post Μυστηριώδες αιλουροειδές αναστατώνει τη Σητεία appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα