Μεταμεσονύχτια κατάθεση της διευθύντριας του Παπακωνσταντίνου

Πολύωρη ήταν η μεταμεσονύχτια κατάθεση της Χρύσας Χατζή, ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η κ. Χατζή ήταν διευθύντρια στο γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κατέθεσε ότι στις αρχές Οκτωβρίου του 2010 παρέλαβε στο υπουργείο κλειστό φάκελο, τον οποίο στη συνέχεια παρέδωσε στον τότε υπουργό.

Για την παραλαβή του σφραγισμένου αυτού φακέλου δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που τηρείται συνήθως αλλά παρελήφθη από την ίδια, η οποία και πιστοποίησε ιδιοχείρως σε ένα άσπρο χαρτί ότι τον

παρέλαβε.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνωρίζει από ποιον και που φυλάχθηκε ο φάκελος αυτός στη συνέχεια. Η Επιτροπή έχει ήδη ζητήσει από την κ. Χατζή να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα τα ονόματα των προσώπων που πλαισίωναν το γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου, τα οποία όπως είπε η ίδια ήταν 28.

Στόχος της επιτροπής είναι να κληθούν όλοι τους και να απαντήσουν αν γνωρίζουν σε ποιον δόθηκε για φύλαξη το CD που είχε φθάσει στην Αθήνα από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών αλλά που μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη του.

Η κ. Χατζή ρωτήθηκε για τη σύσκεψη που έγινε στις 24 Ιανουαρίου του 2011 υπό τον κ. Παπακωνσταντίνου με τη συμμετοχή του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, του τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Καπελέρη και του Νομικού Συμβούλου κ. Αναστάσιου Μπάνου.

Η διευθύντρια του κ. Παπακωνσταντίνου βεβαίωσε ότι έγινε η σύσκεψη που είχε ως αντικείμενο την έρευνα Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία.
Όπως ωστόσο επισημαίνουν μέλη της προανακριτικής επιτροπής, η 24η Ιανουαρίου του 2011 είναι η ίδια ημέρα που το υπουργείο Οικονομικών διαβιβάζει στη Βουλή έγγραφη απάντηση στον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο για τους Έλληνες καταθέτες στην Ελβετία, χωρίς οποιαδήποτε αναφορά σε λίστα που έχει φθάσει στη χώρα μας.

Όπως προέκυψε από την κατάθεση της πρώην διευθύντριας του υπουργικού γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου, η οποία αρνήθηκε ότι της δόθηκε προς φύλαξη το CD, ο πρώην υπουργός είχε 28 συνεργάτες. «Μπορείτε να ρωτήσετε τους υπόλοιπους υπαλλήλους», είπε στα μέλη της επιτροπής και όταν ρωτήθηκε πόσοι ήταν οι υπάλληλοι που απασχολούσε ο Παπακωνσταντίνου, απάντησε πως ήταν συνολικά 28.
Πηγή τα ΝΕΑonline

Keywords
Τυχαία Θέματα