Με μια απόφαση «παρωδία» που θυμίζει «επταετία» διόρισαν ΔΣ στη ΝΕΡΙΤ! Ντροπή κύριε Πρύτανη

email αναγνώστη

Γράφει ο Κ.Π.

Με μια απόφαση «παρωδία» που θυμίζει την εποχή της επταετίας, ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών και «έκπτωτος» πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ λόγω ασυμβιβάστου, διόρισε τρεις «συνταξιούχους»-χάθηκαν οι 35αρηδες, 45αρηδες με λαμπρές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό- και δυο «μπαλάδες», μέλη του ανύπαρκτου φορέα, παραβιάζοντας τον όρκο νομιμότητας, που έχει δώσει και υπηρετεί. (Αδυναμία στους συνταξιούχους έχει και ο ίδιος

ο πρωθυπουργός. Το τριμελές ιδιωτικό τηλεοπτικό συνεργείο που τον ακολουθεί παντού, Τ, Δ, Β, ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πιστεύω όταν και εγώ συνταξιοδοτηθώ να βρω μια θέση. Βάζω από τώρα υποψηφιότητα!!!).

Αλήθεια τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ. ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν νόμους, και ασέλγησαν επάνω στην ΕΡΤ, την εγκατέλειψαν στην τύχη της, και σε χέρια μαφιόζων; Μια επερώτηση στη βουλή κύριοι βουλευτές δεν μπορεί να γίνει, για να απαντήσει η κα Βούλτεψη ή ο κος Σταμάτης; Ταφόπλακα βάλαμε πάνω στον τάφο της, 17 μήνες μετά το «μαύρο»; Μόνο τα παιδιά της ΕΡΤόπεν και οι απολυμένοι θα αγωνίζονται;

Τα πρόσωπα αυτά που διόρισαν παράνομα-δεν αμφισβητώ την εντιμότητά τους- μαζί με την «καφρίλα» του παρελθόντος που έχει φωλιάσει στο Ραδιομέγαρο, καλούνται να αναμορφώσουν και να ξαναχτίσουν το δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό φορέα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια;;;;

Λυπάμαι πραγματικά και ζητώ συγνώμη από τους φίλους αναγνώστες, για το ύφος και τις λέξεις, αλλά δεν μπορεί ο κος Φορτσάκης να μας δουλεύει. Οφείλει άμεσα εντός της ημέρας να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης των μελών και τις υπογραφές τους, που ενέκριναν τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Εάν μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας το ΕΣ δεν συνεδρίασε στο Ραδιομέγαρο, αλλά σε κάποιο «καφενείο», και τα απόντα μέλη ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για την απόφαση του κυρίου Πρύτανη(!).

Εάν το πράξει, θα ζητήσουμε συγνώμη, και θα του πούμε και πάλι συγχαρητήρια, για τη λεβεντιά του, όπως κάναμε και με τους φοιτητές που εισέβαλαν στη συνεδρίαση της συγκλήτου. Στο κομμάτι των φοιτητών είμαστε στο πλευρό του. Εάν δεν δώσει το πρακτικό της συνεδρίασης με τις υπογραφές των μελών του ΕΣ, τότε μιλάμε για πλαστογραφία της νομιμότητας και απόκρυψη της αλήθειας. Αν συμβεί το τελευταίο η ακαδημαϊκή κοινότητα και η δικαιοσύνη θα έχουν το λόγο. Απαντήστε κύριε Πρύτανη σε δυο ερωτήματα:

1ον) Πόσα από τα 7 μέλη του ΕΣ ήταν παρόντα και υπέγραψαν ή έδωσαν εντολή «τηλεφωνικά»; Σας θυμίζουμε τα ονόματα: Άννα Δαμιανίδη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Λουκάς Καρυτινός, Σίμος Σιμόπουλος, Θεόδωρος Φορτσάκης, Χρήστος Χωμενίδης. Ο Ν.4173/2013 είναι σαφής. Μιλάει για τουλάχιστον 5 ενεργά μέλη και 4 σε απαρτία για να είναι νόμιμες οι αποφάσεις του. Αυτό τηρήθηκε στην παρούσα συνεδρίαση; Ο κύριος Ανδρέας Ζούλας αντιπρόεδρος του ΕΣ, όταν παραιτήθηκε, στις 3/9/2014 αλλά και σε επόμενες επιστολές ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ήδη και μόνο η παραίτησή μου συνεπάγεται κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, καθώς αυτό, κατά τον ιδρυτικό της ΝΕΡΙΤ νόμο, δεν μπορεί να υφίσταται με τέσσερα μόνο μέλη. Η δε διάλυση και πολύ περισσότερο η αυτοδιάλυση του Εποπτικού Συμβουλίου, είναι η ύστατη πράξη μας που μπορεί να κάνει την Κυβέρνηση να αντιληφθεί έστω και τώρα την αλυσίδα των λαθών που έχει διαπράξει κατά τη συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ και να επιχειρήσει μια δεύτερη, σοβαρή εκ μέρους της αυτή τη φορά, προσπάθεια.»

Ερώτημα: λέει ψέματα ο κος Ζούλας; Τον διαψεύδετε;

2ον) Αμφισβητείτε το νόμο και την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας που λέει με σαφήνεια: Βάσει των προβλεπομένων στη διάταξη του άρθρου 24, παρ. 2, του Ν. 4009/2011, καθώς και σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην υπ” αρ. πρωτ. Φ.122.1/178/63075/Β2/03-06-2011 απαγορεύεται στα μέλη των Πρυτανικών Αρχών, Πρύτανης Αντιπρύτανης κλπ, να κατέχουν οποιαδήποτε έμμισθη ή άμισθη θέση στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα;

Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Σεπτέμβρη που αναλάβατε Πρύτανης, και δεν έχετε παραιτηθεί, α) παρανομείτε β)είστε έκπτωτος και δεν έχετε δικαίωμα υπογραφής για την ΝΕΡΙΤ. Νομικός είστε, δεν το «σκεφθήκατε;». Πώς διορίσατε παράνομα ΔΣ, βάζοντας σε περιπέτεια το φορέα; Ένας πρωτοετής της νομικής δεν θα έκανε τέτοια γκάφα! Τώρα όποιος ενδιαφερόμενος προσβάλει την απόφαση, θα τα τινάξει όλα στον αέρα, διότι είναι εμφανής η παρανομία. Και πρωτίστως ο κος Προκοπάκης που έχει προσφύγει στα δικαστήρια και σας έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Του δίνετε το δικαίωμα να σας κυνηγήσει. Νομίζω ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι θα στραφούν εναντίον σας από τους υποψηφίους που… απορρίψατε.

Στην απόφαση που αναρτήσατε στη διαύγεια, αφού αναφέρεστε στα διαδικαστικά που σας επιτρέπουν να συνεδριάσετε(σε νόμους και διατάξεις), λέτε:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

Διορίζουμε ως πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» (ΝΕΡΙΤ ΑΕ) τον Πέτρο Μάη….Και ακολουθούν τα άλλα ονόματα. Παναγιώτης Αναστόπουλος, Πέτρος Καβάσαλης, Ανδριανή Παπανδριανού, Αλέξανδρος Πρίφτης.

Και καταλήγετε: Τα ανωτέρω μέλη διορίζονται για πενταετή θητεία, όπως προβλέπεται στην πρώτη παράγραφο του άρθρου 9 του Ν.4173/2013.

Ο Πρόεδρος

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ

Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης

Τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρύτανη για να είστε καθαρός και αμόλυντος, θέλουμε τα πρακτικά της συνεδρίασης και τα ονόματα των μελών, όπως αναφέρετε και το δικό σας κάτω από την απόφαση και υπογραφές. Άλλωστε αυτός είναι και ο κανόνας στα συμβούλια. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ σε όλες του τις συνεδριάσεις, αναφέρονται τα ονόματα παρόντων και απόντων. Εσείς γιατί το αποσιωπάτε; Συμβαίνει κάτι;

Εμείς κάθε μέρα θα ζητάμε τα ονόματα των μελών, μέχρι να μάθουμε την αλήθεια. Άντε γεια!

The post Με μια απόφαση «παρωδία» που θυμίζει «επταετία» διόρισαν ΔΣ στη ΝΕΡΙΤ! Ντροπή κύριε Πρύτανη appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα