Μάνος στο «Ακραίως»: Όπως το ’89 πήγαν να διαλύσουν την Ελλάδα, έτσι πάνε να κάνουν και τώρα

Την έντονη αντίθεσή του για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική εξέφρασε ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Ο κ. Μάνος, αναφερόμενος στις προθέσεις του πρωθυπουργού για αλλαγή του εκλογικού νόμου είπε χαρακτηριστικά πως «το ’89 με τον νόμο Κουτσόγιωργα πήγαν να διαλύσουν την Ελλάδα,

έτσι κι ο Τσίπρας τώρα». Ενώ πρόσθεσε για τις περιφέρειες: «Θέλω να έχω έναν βουλευτή που να εκπροσωπεί εμένα» και συμπλήρωσε «πρέπει να στείλουμε στα σκουπίδια τα συστήματα και τα κολπάκια».

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε:

«Πρέπει να έχουμε ένα σύστημα που να μας συνδέει με τους βουλευτές. Η ψήφος μας να μετράει και να έχουμε τον βουλευτή μας» είπε και συμπλήρωσε:

«Τώρα, σε ποιον θα πάω; Θα μου πει ο βουλευτής ότι την πλειοψηφία την έχει το άλλο κόμμα. Μ” ενδιαφέρει ένας βουλευτής να εκπροσωπεί εμένα και την περιοχή μου. Θα μοιράσουμε την Ελλάδα σε 150 μονοεδρικές περιοχές, σε μικρές περιφέρειες και αυτές θα βγάζουν τους πρώτους βουλευτές. Από εκεί και πέρα, ας κάνουν τα κόμματα ό,τι θέλουν. Ετσι θα είναι το σύστημα καθαρό. Να μας εκπροσωπεί ένας βουλευτής».

The post Μάνος στο «Ακραίως»: Όπως το ’89 πήγαν να διαλύσουν την Ελλάδα, έτσι πάνε να κάνουν και τώρα appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα