Κουρουμπλής: Θέτω τον εαυτό μου πάντα στη διάθεση του Πρωθυπουργού

Δηλώσεις για την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εν Αθήναις» με τον Γιώργο Τράγκα.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Ερωτηθείς σε πόσο καιρό εκτιμά ότι θα καθαρίσει ο Σαρωνικός

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Από χθες μέχρι σήμερα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, γίνεται μεγάλη προσπάθεια,

έχει επιστρατευτεί ότι υπάρχει στη χώρα. Αυτή τη στιγμή εξελίσσεται μια γιγαντιαία προσπάθεια, ό,τι υπάρχει στη χώρα, όσες εταιρείες ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά έχουν επιστρατευτεί και τα μέσα του Λιμενικού.
Είναι τρεις ειδικές εταιρείες…

ΔΗΜ.: Τις προσλάβατε και τις τρεις;

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Όχι εμείς, εμείς δίνουμε εντολές και οι εταιρείες αυτές συνεργάζονται με την εταιρεία που έχει την ευθύνη για τη ρύπανση.

ΔΗΜ: Ποιου εφοπλιστή είναι το πλοίο;

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Ένας Κουντούρης δεν τον ξέρω.
…Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να στεγανοποιήσεις την τρύπα του πλοίου και να αρχίσεις το ταχύτερο την απάντληση. Στεγανοποιήθηκε το πλοίο… τώρα μου λένε ότι είναι 99,9%. Παράλληλα έγινε όλη η διαδικασία της απάντλησης δηλαδή ξεκινάει εντός της ημέρας, με διαβεβαιώνουν, ότι ξεκινάει η απάντληση, εφόσον ξεκινήσει και η απάντληση είναι ένα θετικό στοιχείο στη διαδικασία αυτή που έχει προκύψει. Από εκεί και πέρα γίνεται ο «πόλεμος» για τον περιορισμό των επιπτώσεων.

Για τις πολιτικές επιπτώσεις που υπάρχουν από την οικολογική καταστροφή

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Όλα υπάρχουν… Εγώ πρώτος ζήτησα να πάει η υπόθεση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

ΔΗΜ: Σκοπεύεις να θέσεις εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού;

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Πάντα είναι …αγωνίστηκα στη ζωή μου για να έχει το δικαίωμα ο πρωθυπουργός αυτό ως εκ τούτου δεν έχω διαφορετική άποψη.

ΔΗΜ: Δηλαδή έχεις μιλήσει και έχεις πει θέτω εαυτόν στη διάθεσή σας;

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Πάντα. Από την πρώτη στιγμή οι εντολές που έδωσα ήταν να είναι απάνω-καταπάνω το Λιμενικό διότι τους ανθρώπους που οφείλω να εμπιστεύομαι είναι οι συνεργάτες μου και αυτοί είναι το Λιμενικό.

Ερωτηθείς αν στην Ελλάδα υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα για τον καθαρισμό και την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Το κράτος δεν έχει όλο αυτό το μηχανισμό. Το κράτος έχει έναν αριθμό μέσων που όλα είναι επιστρατευμένα αυτή τη στιγμή αλλά παράλληλα έχουμε επιστρατεύσει και όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με τα ζητήματα αυτά. Επειδή ήμουνα στη Μεγ.Βρετανία και ρώτησα εκεί για τα ζητήματα του περιβάλλοντος, στη Μεγ.Βρετανία ακόμα χρησιμοποιούν χημικά μέσα τα οποία ρίχνουν με αεροπλάνο, εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε αυτά γιατί αυτά τα χημικά έχουν μεγάλη επιβάρυνση στο περιβάλλον.

Για την κατάσταση του πλοίου και τον αριθμό του προσωπικού που επέβαινε στο πλοίο

Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: Όλα ελέγχονται. Η εντολή που έδωσα είναι ότι τα πάντα ελέγχονται. Έχω δώσει εντολή από την πρώτη στιγμή να ελεγχθεί γιατί και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία λοιπόν πρέπει να ελεγχθεί με ακρίβεια.
Ηδη είμαστε σε επαφή και με τη Διεθνή Οργάνωση για τα ζητήματα της ναυτιλίας, αυτή τη στιγμή γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια, η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ειμαι βέβαιος ότι σε 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία εικόνα ούτε στο ελάχιστο. Αρκεί να σου πω ότι σήμερα σε σχέση με χθες υπάρχει διαφορά.

The post Κουρουμπλής: Θέτω τον εαυτό μου πάντα στη διάθεση του Πρωθυπουργού appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα