Κόμμα δεκανίκι στον Μητσοτάκη και απέναντι σε Γεννηματά

Ποιοι θα συμμετέχουν

Γράφει ο Πολιτικός

Η ασπίδα-δεκανίκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το χώρο της Κεντροαριστεράς προετοιμάζεται εντατικά. Η δημιουργία νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου βρίσκεται προ των πυλών και έχει δύο στόχους: Αφενός να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία μετά τις επόμενες εκλογές παρέχοντας και κοινοβουλευτική ενίσχυση εφόσον μπει στη Βουλή

και αφετέρου να διεμβολίσει ακόμη περισσότερο το χώρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος κατηγορείται το τελευταίο διάστημα για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες για το νέο κόμμα δείχνουν πως θα πάρει σάρκα και οστά το αργότερο ως τον ερχόμενο Μάρτιο-καθώς εκτιμάται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει εκλογές ως τότε με λίστα. Το νέο κόμμα αποτελεί το μανδύα για συνεργασία με τον Κ. Μητσοτάκη, του Ποταμιού και του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως επίσης και άλλων στελεχών του μεσαίου χώρου που δεν βλέπουν με καθόλου κακή διάθεση την προοπτική προσάρτησης στη Νέα Δημοκρατία. Στις συζητήσεις παίρνουν μέρος εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη και πολλά στελέχη του Ποταμιού όπως η Αντιγόνη Λυμπεράκη και ο Δημήτρης Τσιόδρας. Επίσης η Άννα Διαμαντοπούλου από το Δίκτυο, ο Γιάννης Ραγκούσης από την «Επόμενη Ελλάδα», ο Γιώργος Φλωρίδης και πολλοί «διανοούμενοι» που κινούνται στο χώρο του Κέντρου.

Οι ιδρυτές του νέου κόμματος αναμένεται να απευθύνουν πρόσκληση και στη Φώφη Γεννηματά να ενταχθεί στο εγχείρημα γνωρίζοντας ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να μπει σε έναν πολιτικό σχηματισμό υπογράφοντας προηγουμένως τη διάλυσή του. Αφού σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το νέο κόμμα θα έχει ενιαία μορφή και δεν θα εμπεριέχει σ’ αυτό ξεχωριστά αυτοτελή κόμματα.

Είναι άγνωστο ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στο νέο κόμμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος αν και ο ίδιος επιμένει ότι δεν ενδιαφέρεται να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ δείχνοντας πως επιθυμεί να διασώσει την υστεροφημία του και το ειδικό πολιτικό του βάρος.

Επίσης παραμένει άγνωστο ποιος θα ηγηθεί του νέου κόμματος του μεσαίου χώρου αφού φιλοδοξίες για την αρχηγία έχουν εκδηλώσει ήδη οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου και πιθανότατα και άλλα στελέχη που δεν φαίνονται αυτήν τη στιγμή.

The post Κόμμα δεκανίκι στον Μητσοτάκη και απέναντι σε Γεννηματά appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα