Κομισιόν: «Θετικό πρώτο βήμα» το αίτημα της Ελλάδας για παράταση

Ως θετικό πρώτο βήμα κρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το αίτημα εξάμηνης παράτασης που υπέβαλε στον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Σύμφωνα με τον Μαργ. Σχοινά, η ελληνική κυβέρνηση ζητά εξάμηνη παράταση του λεγόμενου «master financial assistance facility agreement».

Οπως εξήγησε ο Μαργ. Σχοινάς, ο όρος αυτός «περιγράφει το ισχύον πρόγραμμα». Το αίτημα έχει τη μορφή δισέλιδης επιστολής, ανέφερε στη συνέχεια

O κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής,

Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, κρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ως πρώτο θετικό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για ένα λογικό συμβιβασμό.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Γιούνκερ χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί είχε εντατικές συζητήσεις με τον Γ. Ντεϊσελμπλούμ και με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής επανέλαβε ότι η απόφαση επί του ελληνικού αιτήματος θα ληφθεί από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Ο Μ. Σχοινάς διευκρίνισε, τέλος, ότι οι προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν την εξάμηνη παράταση θα συζητηθούν σήμερα στο EWG και αύριο στο Εurogroup.
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

The post Κομισιόν: «Θετικό πρώτο βήμα» το αίτημα της Ελλάδας για παράταση appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα