Κι αν είμαι ΣΥΡΙΖΑ μη με φοβάσαι

Το καλό με το νέο «ΕΘΝΟΣ» είναι ότι διαβάζεται, δεν το ξεφυλλίζεις απλώς – Απουσίαζε όμως η ένταση και το νεύρο

Η ύλη του πρώτου φύλλου ήταν ικανοποιητική και ο αναγνώστης δεν εξαντλούσε την ενημέρωσή του από τους τίτλους και τις λεζάντες. Το lay out όμως έχει περιθώρια για μεγάλη βελτίωση.

Το δυνατό ρεπορτάζ της εφημερίδας – αναμφισβήτητα, ήταν η αποκάλυψη για σκάνδαλο σε μεγάλη συστημική τράπεζα που θα μπορούσε να ήταν

και το βασικό θέμα, αλλά προτιμήθηκε το ρεπορτάζ της Βούλας Κεχαγιά για το στόχο του Μαξίμου στη σταδιακή και ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα.

Κατά τα άλλα η εφημερίδα φιλοξενούσε ένα κομμάτι για την αξιωματική αντιπολίτευση, ένα για την κεντροαριστερά, ένα για τη ΔΕΘ, για την πετρελαιοκηλίδα, για τα νοσοκομεία, για τους νέους, για τη γ’ αξιολόγηση… τέχνες, διεθνή, σπορ… Είχε δηλαδή αυτά που έπρεπε, χωρίς όμως αυτό να είναι πάντα αρκετό!

Η τρίτη περίοδος του ιστορικού «ΕΘΝΟΥΣ» είναι μια καλή, σχεδόν πλήρης εφημερίδα που έχει συγκεντρώσει θετικά σχόλια, αλλά με χλιαρή διάθεση (σαν να μην τρέχει και τίποτα)! Ή σαν να απουσιάζει ο ενθουσιασμός! Δηλαδή, ούτε κρύο ούτε ζέστη!

Μια καλή όμως εφημερίδα δεν είναι απαραίτητα και ενοχλητική, όπως επιβάλει η εποχή! Προσοχή όμως, «ενοχλητική» δεν σημαίνει κραυγές, κίτρινη ή αμφιλεγόμενη δημοσιογραφία.

Με άλλα λόγια η νέα εφημερίδα δεν έχει γωνίες, απουσιάζουν οι αιχμές, η ένταση και η διάθεση να ταράξει τα νερά. Με μία λέξη λείπει το νεύρο.

Παρόλα αυτά οι δημοσιογραφικές υπογραφές που συγκεντρώνει σχεδόν σε όλους τους τομείς του ρεπορτάζ είναι υψηλού επιπέδου… Πιο πολύ όμως μάς αιφνιδίασε θετικά η προσθήκη στη δημοσιογραφική ομάδα του Γιώργου – Ίκαρου Μπαμπασάκη και της Μαρίας Μαρκουλή.

Ενώ από τα θέματα της εφημερίδας, εκτός από την αποκάλυψη για σκάνδαλο σε συστημική τράπεζα, πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η συνέντευξη του διευθυντή της τουρκικής «Cumhuriyet».

Τέλος η εφημερίδα – όπως ήταν αναμενόμενο, διακριτικά κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση, αλλά δεν της υπόσχεται και γάμο!

The post Κι αν είμαι ΣΥΡΙΖΑ μη με φοβάσαι appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα