«Ηξερα ότι ο Στρος Καν ήταν πλεϊμπόι, αλλά δεν πίστεψα ότι ήταν βιαστής»

Για πρώτη φορά μετά το ροζ σκάνδαλο του ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης, η Αν Σενκλέρ, πρώην σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν, μιλά ανοιχτά για τις «εφιαλτικές στιγμές» που έζησε. Σε συνέντευξή της που θα μεταδοθεί απόψε, αναφέρει ότι γνώριζε τη φήμη του πλεϊμπόι που είχε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, αλλά διατηρούσε αμφιβολίες για όσα του απέδιδαν και συχνά προτιμούσε να πιστεύει τον πρώην σύζυγό της που «ήξερε να την

καθησυχάζει».

Η γνωστή δημοσιογράφος, η οποία είναι σήμερα διευθύντρια της γαλλικής Huffington Post, επέλεξε να απαντήσει στις ερωτήσεις δημοσιογράφου του καναλιού «France 2». Η συνέντευξη θα συνοδεύεται από ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή της που τιτλοφορείται: «Αν Σενκλέρ, το τίμημα της ελευθερίας».

«Ακούστε, είτε με πιστεύετε είτε όχι, δεν ήξερα», λέει η Σενκλέρ, σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δημοσιοποιήθηκε από το ραδιοσταθμό «Europe 1». Όταν παντρεύτηκα τον Ντομινίκ, «ήξερα πως ήταν ένας γόης, πως ήταν ένας πλεϊμπόι», παραδέχεται πριν προσθέσει πως γνώριζε για τις διάφορες ροζ «φήμες».

«Όμως οι φήμες, κυκλοφορούν για να καταστρέψουν, για να σκοτώσουν, για να καταποντίσουν, συνεπώς τις αγνόησα», εξηγεί η δημοσιογράφος που υπήρξε σύζυγος του Ντομινίκ Στρος-Καν από το 1991 ως το 2013.

«Και έπειτα είχα αμφιβολίες. Ναι, αμφιβολίες για το ζευγάρι», σημειώνει.«Τον ρωτούσα συχνά, μερικές φορές, αν τα πράγματα είχαν έτσι ή όχι. Και ήξερε να διαψεύδει. Και να με καθησυχάζει».

Σε ένα άλλο απόσπασμα της συνέντευξης που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο Francetvinfo.fr, η 65χρονη Σενκλέρ δηλώνει σχετικά με την κατηγορία για τον βιασμό της καμαριέρας από τη Γουινέα, της Ναφισατού Ντιάλο, μέσα στη σουίτα του Στρος Καν, στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης:

«Δεν την πίστεψα, δεν την πιστεύω και ξέρω πως δεν συνέβη κάτι τέτοιο».

Ο DSK – όπως τον αποκαλούν οι Γάλλοι- είχε παραιτηθεί στις 18 Μαΐου 2011, τέσσερις ημέρες μετά τις κατηγορίες της καμαριέρας και την «κινηματογραφική» σύλληψή του στη Νέα Υόρκη.

«Συνέβησαν στα αλήθεια όλα αυτά ή ήταν εφιάλτης;»

Η Αν Σενκλέρ είχε υπερασπισθεί το σύζυγό της και είχε μείνει στο πλευρό του σε όλη τη διάρκεια αυτής της υπόθεσης, η οποία έκλεισε οριστικά στο τέλος του 2012 με μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία.

«Κατά καιρούς, λέω στον εαυτό μου: «Συνέβη άραγε αληθινά αυτή η ιστορία; Την έζησα αληθινά ή μήπως ήταν ένας εφιάλτης;(…) Όλα ήταν βίαια, συμπεριλαμβανομένων των αντιδράσεων του Τύπου», λέει ακόμη η δημοσιογράφος σ’ ένα άλλο απόσπασμα το οποίο δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα «Le Parisien».

Η 65χρονη είχε ήδη δώσει γραπτές συνεντεύξεις για το σκάνδαλο, αλλά αρνούνταν να απαντήσει απ’ ευθείας σε ερωτήσεις για τις σεξουαλικές περιπέτειες του DSK, από τον οποίο χώρισε την άνοιξη του 2012.

Αυτή είναι η πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί, σχεδόν τρία χρόνια μετά το περιβόητο σκάνδαλο που αποκαθήλωσε τον επίδοξο πρόεδρο της Γαλλίας.
Πηγή ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα